Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillissorvaamon viikkolastut lakaistaan tässä seuraavaksi.
***
Niinpä tuota ollaan sitten sulkutilassa melkein koko Suomi.
Perinteisesti sulkujen päälle on ymmärretty kanavilla, enkä nyt viittaa siipikarjan karvoitukseen.

Kanava-asioista voi Strömman lisäksi kysäistä vaikka Asikkalan suunnalta, missä Päijänteen jatkona on Kalkkisten kanava.

Kalkkisten kanavasta voidaan puhua myös, jos televisiosta tulee painettua päälle jo meidän varttuneempien taajuus. Telkkariksihan tämä elämä jossain määrin on mennyt, kun muu kulttuuri on yhä tauolla.

Moni taas purnaa siitä, että kovin paljon uusintoja näyttävät ja vielä pikaisesti kaikki.
Ehkä, mutta on toisenlaisiakin esimerkkejä. Korvaan otti Maajussille morsian -ohjelman mainos, jossa joku isäntä tuumi toiveistaan emäntäkokelaan suhteen, että olisipa se mukavaa kun olisi välillä lämmin ruoka valmiina odottamassa.

Sen repliikin perusteella vaikuttaa siltä, että tulemme näkemään uusinnan vuodelta 1956.
***
Ei sillä, että ammattitaito aina takaisi sitä, että ennuste menee ihan napakymppiin.

Vastaan tuli Suomen Kuvalehti viime vuoden tammikuulta, ja siinä infektiotautiopin emeritusprofessori Heikki Peltola uumoilee näkymiä vielä tuolloin Wuhanin taudiksi kutsutun uuden koronavirusinfektion suhteen.

Paljon on perusasiaa oikein; professori toteaa, että perushygienia ja suojavälineet potilastyössä ovat tärkeitä. Jutussa verrataan koronaa sarsiin ja todetaan varovaiseen sävyyn, että Wuhanin tauti saattaa saapua Suomeenkin.

No, niin se teki ja tunnetuin seurauksin.

Mutta oli tämä lohdullista. Jos alansa huippu jättää perustellusti noinkin ison varauksen, niin tässä ei harmita yhtään niin paljon että maallikkopohjalta on tullut pääteltyä yli 40 vuotta väärin lottonumerot.
***
Rokotuksiahan sitä annellaan ja joskus anellaankin ja edelleen yritetään ohjata ihmisiä toimimaan oikein.

Sekin tiedetään, että muiden huonojen puoliensa lisäksi tupakointi altistaa vakavalle koronavirustaudille.

Ilmankos esimerkiksi Turku keskitti noita rokotuksia kessukeskukseen.
***
Toisenlaisia kessujakin on näkynyt: ali- ja yli- ja varmaan välisellaisiakin. Vielä pari päivää käynnissä oleva Porin prikaatin harjoitus toi koko joukon varushenkilöitä majoittumaan toimituksen yläkertaan ja pihalla on tapahtunut jos ja mitä.

Tätä kirjoittaessa koilliskulman ikkunan alle on vedetty piikkilankaeste ja sulkunauhaa eikä pihalta pääse ilman että joku avaa esteen. Ehkä joku arvelee, että viimeinkin saivat sen satimeen.

Tässä on tietysti tullut katsottua myös kalustoa sillä silmällä. Pihalla on paljon kulkupelejä, havunvihreitä eikä enää ihan uusia. Toivottavasti kyse on vain kalustosta eikä liikennekäytöksestä, jos todetaan että armeija ajaa vanhoilla vihreillä.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: