Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen länsisaran viikkokylvöt siunataan tässä seuraavaksi.
***
Toukokuu toi tullessaan uudistuksia työttömien osaan; jatkossa esimerkiksi yhteydenpito työvoimaviranomaisten ja työtä vailla olevien välillä on entistä tiuhempaa.
Tämä todella näkyy kohentavan tilannetta. Radiossa kerrottiin, että uudistuksen nojalla on kuntiin ja TE-toimistoihin palkattu jopa 1200 uutta virkailijaa.
Ajatella. Ilman tätä uudistusta hekin ehkä olisivat työttömiä.
***
Ilmeisesti parhaillaan ainoa jotenkin liikkuva rakennusmateriaali ovat rattaisiin iskettävät kapulat.
Tietysti muoti vaikuttaa siihen, mitä milloinkin halutaan. Takavuosina oli kovasti haluttua esimerkiksi iskeä seinään niin sanottua puolipaneelia. Mene ja tiedä sitten, onko siinäkin laatueroja. Euran puolessa ilmestyvässä Alasatakunta-lehdessä kerrottiin, että sikäläisessä auditoriossa oli susipaneeli.
Toisaalta ihmekö tämä, kun seutua muistaa. Karttaa vilkaisemalla selviää, että Euran kirkolta ei tarvitse juuri ajella, kun jo ollaan ihan Paneliassa.
***
Sitähän on monenlaisia tapoja tehdä töitä ja tavattomille voi käydä sellainen työtapaturma.
Niin kävi täälläkin viime viikolla. Lehdestä jäi pois pieni laatikko, jossa piti kertoa, että koripallon varsinainen otteluraportti pisteineen on paperilehden sijaan verkossa. Tässä mielessä kiekkokaukaloiden pistelingot ovat osaavampia. Se porukka osaa toimittaa tavaraa verkon perille ja pitää vielä asiasta meteliä.
Urheilu-uutiset muuten ovat olleet maaseutumielessä rohkaisevia. Kuten tiedetään, esimerkiksi koripallon ykkösdivari been voittoa juhlitaan täällä maalla ja näkyipä kiekon SM-kultakin menevän täältä Turun kupeesta katsoen vallan kauas korpeen. Vaan tarvitaanpa sitä iloa sielläkin.
***
Kehitys todella on kehittynyt, ja parhaimmillaan tämä tietää äänettömiä menopelejä. Mitä täydemmäksi kallonsisäinen kovalevy käy melua ja hälyä, sitä enemmän tätä jotenkin arvostaa ja etenkin vesillä.
Särkisalolaista loisto-osaamista oli aikanaan sähkön voimalla kulkeva fiskari, josta todella ei kuulunut kuin liplatus. Siinä taas on jopa jotain tottumatta häiritsevää, kun sähköauto lähtee pysäköintiruudusta liikkeelle eikä kuulu kuin renkaista pieni sirinä. Samaa voi sanoa nykyaikaisista sähköskoottereista. Takavuosilta samalta alalta muistuu mieleen lähinnä Kari Peitsamon skootteri, ja se kyllä oli kaikkea muuta kuin äänetön.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: