Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koilliskallan viikkosellerit pätkitään tässä seuraavaksi.
***
Omanlaisessaan kuplassa elää itsekukin.

Selitys pitää aloittaa idästä. Helsingin kaupunki ilmoitti, että vastedes jää liha vähemmälle kaupungin tilaisuuksissa. Kalaa tarjotaan edelleen, kasvikuntaa samoin.
Tästä luonnollisesti pillastui joukko, joita asia ei millään tavalla kosketa ja luulipa moni ilmeisesti, että nyt on pihvi pannassa omassakin keittiössä iäksi.

No, eihän linjanvedossa meiltä katsoen ole kummallista. Oma keittiö on käytännössä lihaton, vaikka ei kalaton tai juustoton, ja näin on asia monessa ystäväperheessäkin. Mistään hippeilystä tai vaihtoehtoisuudesta ei ole kyse, vaan joukossa on tallustajaa joka lähtöön ja ammattikuntaan. On henkisen työn tekijää, on rakentajaa, on autoilijaa ja keitä kaikkia. Ruokailutottumukset vain ovat muuttuneet, kellä mistäkin syystä.

Sellainen maantieteellinen metku tässä tietysti on, että mainittu piiri asuu joko rantaradan päissä, sen varrella tai pääradan varrella ja Tampereen eteläpuolella kaikki silläkin.

No, viime viikko vei Seinäjoelle, riittävän kauas ruuhka-Suomesta. Hotellin ravintola hoiti hommansa, mutta toki otti korvaan tokaisu, jonka mukaan tällä puolella on kasvisversio ja tuolla reunassa normiruoka. Jossain nämä kaksi käsitettä mahtuisivat yhteen vuokaan.

Noin muutenhan seudusta tulee mieleen yritteliäisyys, joskus kai uhoonkin asti venynyt. Jotain mutkattomuuttakin tämä voi tietää: sikäläisen elintarvikekioskin ovesta otti silmään lappu, jossa todettiin työpaikkoja olevan tarjolla ja että sisältä voi kysyä lisää. Edellisen kerran moinen on tullut vastaan ehkä Aku Ankassa mutta tosielämässä ei kai koskaan.

Eikä sillä, että kaikessa oltaisiin vakavissaan. Pikaotannan perusteella sikäläiset autoilijat suhtautuvat suojatien väistämissääntöihin suurella huumorilla.

Kadunylitystä vartoillessa taas oli aikaa huomata sellainenkin rekka, jonka pressuun painetussa tekstissä todettiin, että turve uusiutuvaksi. Ja varmasti siellä joku toinenkin vitsi osataan.
***
Kotimaakunnasta otti silmään uutinen siitä, että Turun puolessa on epäilty bussikuskin ajaneen autoa ja samalla katsoneen kännykästä telkkariohjelmaa. Mene ja tiedä, mutta siihen ei olisi syytä sortua. Näin pikkujoulusesongilla tuulilasin läpi näkyy monessa kaupungissa loppuillasta samaa kuin näissä muodikkaissa parisuhteenkoetusohjelmissa. Ihan oikein ei ymmärretä missä ollaan ja miksi, mutta saatille pitäisi päästä.
***
Telkkari-illoistahan poistui yksi riski, kun asumuksia rankkaava ohjelma saatiin päätökseen.

Näin kylmillä ja pimeillä voi jokainen lämmikkeekseen tykönään jatkaa sarjaa Suomen kaunein toti.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: