Skip to main content

Rintakuva kapsäkissä

Tervepä terve. Toimituksen lounaissiiven esityslistavuorikiipeilyn erikoisosaston viikkonousut suoritetaan tässä nyt.
***
Työasioissa viikolle on sattunut aika paljon asiaa Särkisalon suuntaan.  Aikeet leikata palveluja korventavat siellä  melko lailla.
Tietenkään tämä ei ole kuin osoitus siitä,  että maalla on mukavaa ja kaupungistuminen tuo ongelmat.

Liikennevalot eivät ole olleet paikallaan pengertien päisssä  kuin häthätää kesän  yli ja jo on kaikki päin seiniä.
***
Nyt Suomen kaupunkien äitiin,  minne  Salosta on noin puolen tunnin matka.
Tällä viikolla sinne lisämaustetta saadaan Ahvenanmaan tuolta puolen, kun Turussa vierailee kruununprinsessa Victoria.
Mene, ja tiedä mutta prinsessan hommia ei käy kateeksi.  Kutsuja hänelle satelee tulla vähän sinne tai tänne näyttämään nätiltä ja puhumaan fiksuja. Molempien suhteen likka onnistuu hyvin, mutta enpä ihmettelisi jos joskus tulisi kiusaus olla vähän laiskempikin vierailija.

Tarkoitan tietysti sitä, että prinsessan kyläilystä innostuneet antavat tälle lahjoja jos jonkinmoisia.  Turustakin  lähtee kuninkaallisessa matka-arkussa Ruotsiin yksi isoista hyljepatsaista, jotka ovat kesän ajan ihmetyttäneet kulttuuripääkaupunkilaisia.

Yksi hyljepatsas ehkä vielä menisi, mutta entä kun matkapäiviä on parisataa vuodessa ja joka paikassa annetaan jotain. Miettikää, jos pelkästään vuoden ensimmäisen kvartaalin saldona on  hyljepysti, kirahvi, matkagramofoni, elukan talja,  pippurimyllyjä,  kimono, kirjoja, puoli tusinaa akvaviittilaseja, soutuvene  ja kierrekynttilät.  
Osalle varmasti on käyttönsä mutta mihin sitä sitten joutuu prinsessakaan jos nurkkiin pesiytyy seitsemän kipsimursua  ja ties mitä merkillistä.

Tältä pohjalta ajatellen tympeä tapa antaa viinaa lahjaksi puoltaa paikkansa jotenkin, mokoma harvoin säilyy kovin kauaa.  Paitsi odottavan äidin tapauksessa, kuten nytkin on.

Kirja on aina paikallaan, mutta niin tietty myös hyvä syötävä.   Sekään ei vie kauaa tilaa linnan vähistä neliöistä, ja mikä piristää reissusta palattua enemmän kuin se että saa kylmälaukun pohjalta kaivaa pöydälle lahjaksi saadut silakkapihvit tai fiinimmät juustot.
Kaipa heille herkut maistuvat, luulisin.
***
Veeärrästä  jaksetaan veivata vitsiä.  Uusi lippujärjestelmä on tökkinyt melko lailla. Radiossa jututettu firman pomomies  totesi systeemin toimineen ainakin maanantaina ”ihan hyvin”.

Eihän tässä ole kyse muusta kuin hinnoista. Halpa tuote saa olla hiukan sinnepäin ja kestoltaan kehno.  Nykyisillä junalipun hinnoilla taas ei ”ihan hyvä” riitä, eikä sen todetakseen tarvitse olla kovin valveutunut.

Pitkäikäinen hankinta junamatkat  kyllä ovat, kuten kalliin ostoksen sopiikin olla. Monellahan on mennyt junamatkaan vallankin talvisin suorastaan tuntikausia enemmän aikaa kuin oli tohdittu arvioida.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: