Skip to main content

Kyläravintola Terho saa pikkuveljen laskettelurinteen kupeelle

Laura Lahtinen sai asettua kuvaan ravintolasalissa, missä on jo paljon valmiina ja yhtä lailla paljon kesken. Keskellä lattiaa kuivuvat vastamaalatut hetekat, joista tulee sohvien runkoja.

Teijon laskettelurinteen juurella tuoksuivat viime viikolla niin tuore maali kuin keittiöstä tulevat paistamisen aromit. Keittiössä tehtiin uuden ruokalistan koeannoksia, salin puolella kuivuivat uuden maalipinnan saaneet vanhat hetekat ja toisaalta ilmaa tuoksutti myös kahvi, jolla värjättiin koristetähtiä.
Lähes 20 vuotta Meri-Teijo Skin asiakkaita palvellut rinneravintola- ja vuokraamorakennus on pessyt kasvonsa yltä ja päältä: ulkoseinät maalattiin jo loppukesästä tummiksi.
–Nehän olivat sellaiset kasarinsiniset, muistuttaa kyläravintola Terhon ravintolapäällikkö Laura Lahtinen.
Vielä isompi muutos on tapahtunut sisällä, missä on laitettu uusiksi niin pinnat kuin keittiön koneetkin.

Terholla on oma asemansa kylän yhtenä olohuoneena Mathildedalissa. Nyt samojen yrittäjien käsissä on myös Terho Hills – nimen saanut rinneravintola. Muutoksen taustalla on se, että rinteen juurella monta talvea uurastanut konkari Tony Hellström halusi luopua tästä ravintolasta ja keskittyä työhönsä Helsingissä. Rinneyrittäjä Tapani Kakko nykäisi Lahtista hihasta, vinkkasi mahdollisuudesta, ja Lahtinen vastasii tarjoukseen kyllä lähes samalta seisomalta.
Terhossa kesä on jopa ruuhkaisen vilkasta aikaa, mutta syksyn ja talvikauden hiljaisuus Mathildedalissa syyslomaa, joulunalusaikaa ja hiihtolomaa lukuunottamatta on pulma ratkottavaksi muillekin yrityksille.
–Tavoite toki on, että meillä tämän myötä olisi vuodessa toinenkin sesonki, Lahtinen toteaa.

Sisustus on kiertotalouden taidonnäyte. Jo mainitut hetekat saavat uuden elämän sohvien runkoina, pöytien ympärille tulevat vanhat koulutuolit löytyivät seurantalolta Keski-Suomesta. Nurkassa jo helottava tekotakka oli aiemmin elokuvatuotannossa ja vaihtoi omistajaa viidelläkympillä, Laura Lahtinen kertoo.
Se selviää vasta avaamisen jälkeen, mitä viime viikolla viimeistellyllä ruokalistalla lopulta on, mutta Laura Lahtinen toteaa, että ihmisiä halutaan houkutella käymään hyvän ruoan avulla muulloinkin kuin rinnepäivinä. Ruokalista pohjaa pubiruokaan, mutta rimaa nostetaan. Esimerkiksi ranskanperunat valmistetaan keittiössä perunoista alkaen, kanakorin broilerit leivitetään itse ja niin edelleen.

Ravintola avaa ovensa joulun jälkeisenä lauantaina ja ensimmäisenä iltana salin lavalle nousee Jukka Poika.  Sattuva osuma liittyy päivämääriin. Laura Lahtinen toteaa, että Terho saa pikkuveljen lähes päivälleen tasan 18 vuotta avaamisensa jälkeen; kyläravintola avattiin joulun jälkeen vuonna 2007.

Jaa artikkeli: