Skip to main content

Perkkarille pronssia juttukilpailussa

 

Parhaat jutut palkittiin Seinäjoella torstaina.

Perniönseudun Lehdessä helmikuussa julkaistu juttu “Rokotus on otettava, mutta reissun hinta askarruttaa eläkeläistä” on sijoittunut kolmanneksi Uutismedian Liiton juttukilpailun toisessa sarjassa, jossa kilpailtiin tekstin voimalla. Sarjassa voiton otti Kangasalan Sanomien Krista Kaitasuo ja toiseksi sijoittui Sydän-Satakunnan Arja Harjunmaa.

Liitto palkitsi parhaat jutut sekä paikallis- ja kaupunkilehdet Suurilla lehtipäivillä Seinäjoella torstai-iltana.

Päätoimittaja Aku Poutasen kirjoittamassa jutussa oli haastateltu Perniössä Kosken asemalla asuvaa Kalervo Lairikkoa, jota huolestutti se, miten maaseudun ikäihmiset pääsevät koronarokotukseen. Juttu tehtiin Lairikon kotona ja siinä tilannetta kommentoivat myös Salon terveydenhuollon sekä sosiaali- ja terveysministeriön edustajat.

Palkintoraati toteaa: “Päättäjät päättävät, virkamiehet toteuttavat, mutta miten homma oikeasti toimii mattimeikäläisen näkökulmasta. Juttu toteuttaa paikallislehden perimmäistä tehtävää ja kertoo paikallisen ihmisen kokemuksista ja huolesta. Artikkeli sisältää tietoa ja perää vastauksia aina ministeriötä myöten. Hyvin kirjoitettu,  kiinnostava juttu.”

Jutun verkkoversio löytyy tästä:

Rokotusaika oli soiton takana, mutta matkan hinta hirvittää

Jaa artikkeli: