Skip to main content

Rokotusaika oli soiton takana, mutta matkan hinta hirvittää

Kalervo Lairikko toivoo, että tieto rokotuksista saavuttaisi jokaisen.

Kalervo Lairikon edessä keittiön pöydällä on viime viikon Perniönseudun Lehti ja sen kulmaan raapustettuna muistiin päivämäärä ja kellonaika.
Tuona hetkenä Lairikko on Salossa saamassa koronarokotusta.  Salo aloittaa rokotukset yli 85-vuotiaista tällä viikolla ja 88-vuotiaana Lairikko kuuluu tähän ryhmään. Ihan ilman vaivannäköä ei  kuitenkaan tie rokotuspaikalle auennut.

Kaupunki tiedotti helmikuun yhdeksäntenä päivänä, että se alkaa postittaa tällä ikäryhmälle kirjeitä, joissa kerrotaan, miten rokotusaika varataan.
–Mutta mitään kirjettä ei vielä ole tullut, ihmetteli Lairikko tämän viikon maanantaiaamuna.

Hän oli soittanut jo viime viikolla Salossa asuvalle veljelleen, ja tämä oli kirjeen saanut. Asiaa ei auttanut jäädä pähkäilemään vaan piti käydä tuumasta toimeen. Vime viikon lehdessä kerrottiin rokotusaikatauluista ja Lairikko soitti jutussa mainittuun numeroon, kertoi huolensa ja sai samalla varattua ajan.

Perniössä Kosken asemalla asuva Lairikko korostaa, että ei ota asiaa puheeksi ollenkaan kaupunkia moittiakseen eikä rähjäämismielessä.
–Siitä ei yleensä tule mitään jos huudetaan ja melskataan. Mutta on paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole tämänkään vertaa aktiivisia ja heiltä voi jäädä puhelu soittamatta, Lairikko murehtii.

Yhtä lailla miehen huolena on se, käykö matka rokotuspaikalle monelle liian kalliiksi. Kela-taksi ei rokotusmatkaan käy ennen kuin lakimuutos on saatu valmiiksi.
–Tästä meiltä tulee edestakaisen matkan hinnaksi 140 euroa.  Ei monella eläkeläisellä ole sellaisia rahoja.

Kalervo Lairikolle on selvää, että hän rokotuksen ottaa ja suosittelee sitä muillekin.
–Jos sitten saataisiin tämä maailma hiukan normaalimmaksi.

Koko juttu 25.2. lehdessä!

Jaa artikkeli: