Skip to main content

Markkinoista alkaa loma

Laurin markkinat merkitsevät minulle jo kolmatta vuotta peräkkäin kesäloman alkua. Käyn vielä markkinoilla, sitten livahdan sisään toimitukseen purkamaan kuvat ja kirjoittamaan jutun markkinahumusta. Paluumatkalla ostan pari ylisuurta suklaakääretorttua sekä marinoituja valkosipulin kynsiä. Sitten tyhjennän aivoni työstä. Ei tarvitse keksiä mitään muutamaan viikkoon!

Yksi vähän hassu kesälomatraditioni on ollut Aku Ankan taskukirjan ostaminen ja lukeminen. Sellaisen tuplataskarin, jossa on valtavasti sivuja. Taskarissa pitää olla mahdollisimman vähän Mikki Hiiri –tarinoita, sillä niistä en pidä.

Tällä kertaa hankintalistalla on myös kirja. Andre Agassin viime syksynä ilmestynyttä elämäkertaa yritin jo hankkia ja aikaisemmin, mutta englanninkielinen versio myi loppuun hetkessä. Heinäkuun lopussa se ilmestyi suomeksi, ja tuskin suomalaiset sitä rynnivät ostamaan joukolla.

Kesälomaani kuuluu myös rullaluistelu. Ei tosin mäkien ja mutkien Perniössä vaan tasaisimmilla seuduilla lähempänä Loimaata. Pinnaltaan ja korkeuseroiltaan tasaista, mutkatonta ja hiljaisen liikenteen tietä ei ole helppo löytää. Haluan nimittäin luistella kunnon vauhdilla enkä vain varoa muuta liikennettä ja jarrutella joka paikassa. Yksi ja ainoa kaatumiseni on tapahtunut aseman suoran ”kevyen liikenteen väylällä”. Kestopäällyste nauroi jo pari vuotta sitten niin leveästi, että sinne se pyörä upposi ja rannekellokin hajosi.

Tenniskentällä vietän entistä enemmän aikaa. Vilkkain peli-ilta eli tiistai on jäänyt koko kesän väliin työn vuoksi. Nyt siihen tulee muutos! Huipputenniksen katselumatka suuntautuu ennen käymättömään kaupunkiin, joten matkaopaskirjaan pitää perehtyä vielä tarkemmin. Sitten saakin jo ryhtyä järjestämään Perniö Openia ja katsomaan telkkarista US Openia.
Suunnitelmissa on myös viettää muutama päivä karjatilaa emännöivän ystävän luona Savossa. Lehmiä en varmaan lypsä, senhän hoitavat koneet nykyään, mutta joihinkin tilan töihin olisi kiva osallistua. Ystävän kolmea koiraakaan en ole vielä ehtinyt nähdä muuta kuin kuvissa.

Myöhempi kesä ja syksyn alku mahdollistaa aktiivisemman lomailun. Kun mittari näyttää kolmeakymmentä, ei jaksa lähteä edes lenkille. Uimavedetkin olivat ainakin hetki sitten vielä niin lämpimiä, etteivät ne edes virkistäneet.

Kuumuudesta huolimatta töissä ei ole ollut minun mielestäni yhtään tukalaa heinäkuussa. Päinvastoin, lihakset ovat pysyneet kumman rentoina, vaikka tietokoneen ääressä on vietetty paljon aikaa. Marraskuussa selkä ja niska ovatkin sitten jo kiveä, ja hikijumpalla yritetään parannusta aikaan.

Mitä kuumempaa on, sitä vähemmän kolottaa. Taidan olla jo valmis eläkeläisten kanssa samaan sakkiin muuttamaan talveksi etelään.

Jo kokemuksesta tiedän, että myöhäiseksi ajoitettu kesäloma auttaa pitkän syksyn ja talven sietämisessä. Toisaalta saattaisin olla valmis pitämään melkein kaikki lomani keskellä pimeintä vuoden aikaa. Työintoni laskee ja nousee nimittäin valon määrän mukaan. Jos paiskisinkin koko kesän töitä, ja suuntaisin tammikuussa vähintään kuukaudeksi lämpimään?

Rutiineja olisi hyvä keikauttaa välillä ylösalaisin.

minna.urpo@pernionseudunlehti.fi
Jaa artikkeli: