Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koilliskulman viikkovirkavaalit suoritetaan tässä seuraavaksi.
***
Ensin lähihistoriaan. Maanantaina vietettiin äidinkielen päivää. Sen tarkoituksena on päivän takana olevan Unescon mukaan muun muassa muistuttaa äidinkielen tärkeydestä opetuksessa.

Hyvä niin, näin tekstistä elävän vinkkelistä. Äidinkielihän on mitä parhain työ- ja leikkikalu, kuten tiedetään. Pitää sen kehittyäkin, mutta kun vanhatkin opit ovat pureksimatta, niin uusia ei tahdo saada niellyksi ollenkaan.

Tiistaina kokkiohjelman tuomari kiitteli vierailevaa keittiömestaria siitä, että tämä oli tullut paikalle ”sharettamaan” ammattitaitoaan.

Jos tässä nyt työkalumielessä kieltä ajatellaan, keittiössä tuo vastaisi raparperin pilkkomista kaulimella.
***
Toisaalta jossain osataan. Jos milloin puujalkahuumoria käytetään aseena, on oltava hyvillään.

Porin kaupunki on saanut mainetta ja kunniaa tai ainakin huomiota mainoskampanjallaan. Siinä hulvattomia vinkkejä kaupungin suhteen antaa ”porisuhdeneuvoja”. Videosarjan takana on näyttelijä Joonas Nordman ja jo vain: kyllä mielessä kävi, että jonkun lauantairetken voisi suunnata Satakuntaankin. Äkkiseltään Porista ei tule mieleen kuin neljä jiitä: jokisuu, jazz-festivaalit, jokunen yhtye ja jostain syystä mahdottoman hankalasti hahmotettava kartta.

No, mennäänpä välissä Saloon Tehdaskadulle. Uuden kaupunginjohtajan haku on alkamaisillaan ja vaikka asia on seudullisesti tärkeä ja vakavakin, voi siihenkin hakea pakinakulman.

Se on selvää, että virkaan on tietyt vaatimukset ja toiveiden lista. Jos täältä kysytään, yksi rasti ruutuun pitäisi pyytää vielä sellaisesta kohdasta, jossa kysytään, että olethan varmasti sutki suustasi, itseironinen ja sopivan retee. Ehkä edellisetkin ovat olleet, mutta uusikin saisi olla.

Radiohaastatteluun oli nimittäin perjantaina otettu Porin kaupunginjohtaja, johon kampanjan hahmo vankasti perustuu ja kaupunginjohtaja myönsi hekotelleensa tyyppiä oikein makeasti. Näin pitäisi tietysti olla silloinkin, kun mikrofoni ei ole auki.
***
Radiohaastattelu taas tuli korviini jokseenkin tilanteessa, nimittäin puolialastomana ja puoliunessa.

Selitän. Soutu- ja purjepaatit ja muut ovat talviteloilla, mutta osteopaatti palvelee. Sellaisen tiskille vei tie, kun kerran hartioita kiristää. Runnomisen jälkeen yrittäjä kysyi, tekisikö mieleni koettaa akupunktiota ja toki: ainahan hienosti nimettyä hoitoa voi testata. Piikkejä iskettiin hartioihin ja korvien taakse ja tämän jälkeen sai löhötä puoli tuntia yksin hoitohuoneessa vain radio seurana. Sinä aikana ehti ohjelma käydä Porissakin ja paljon muuta.

Yhtä kaikki tehonsa hoidolla on; olo kotiin päästyä oli vaatimattomasti sanoen lötkö ja uni oli viedä väkisin alkuillasta. Sikäli on siis sama, onko sitä ollut naula vai neula päässä.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: