Skip to main content

Häähuumaa meillä ja naapurissa

Naapurimaan prinsessa menee lauantaina naimisiin. Vaikka asiasta tiedotettiin jo reilu vuosi sitten, niin olin unohtaa koko asian. Kunnes löysin sattumalta paikallisen liikkeen lehtihyllystä kaksi erilaista pelkästään prinsessahäihin keskittyvää ruotsinkielistä lehteä. Vähän ajan päästä seurasivat suomalaiset lehdet. Yksikin vakituisesti seuraamani naistenlehti jäi ostamatta siksi, että kyseessä oli Victorian häiden teemanumero. Pelkkää Vickan & Daniel hellanlettas pusipusi ihanaa –teemaa.
Tätä kirjoittaessani huomaan kilpailevan lehden tekevän täsmälleen saman tempun.”Kaikki superhäistä”.
Naimisiinmeno on todella tärkeä tavoite. Eilen kassajonossa sattui silmään vastapaino häähumulle. Kannessa kaihomielinen toinen Ruotsin prinsessoista katsoo kaukaisuuteen otsikon kysyessä ”Madde–mistä uusi sulhanen?” Raukan mies kun petti ja sai kenkää juuri isosiskon häiden kynnyksellä.

Toivottavasti Victorian mielenterveys kestää hulinan. Reilu kymmenen vuotta sittenhän hän kärsi anoreksiasta ilmoittaen syyksi liian kovat paineet. Ihme jos ei paineita ole nytkin liikaa. Sulhasen munuaiset prakaavat ja isä Kaarle Kustaa ei pidä Danielista yhtä paljon kuin piti Madeleinen Jonaksesta.
Kuninkaallisten satuhäitä seuraava aika on ollut enemmän kuin usein murheiden täyttämä. Charlesin olisi pitänyt alun perinkin pitänyt mennä naimisiin Camillan kanssa. Diana oli satujen prinsessa ja perheen hyväksymä, mutta mitään yhteisiä mielenkiinnon kohteita ei heillä tainnut olla.

Hyvin ei käynyt myöskään Fergien ja Andrewn kohdalla. Eikä Tanskan kuningashuoneessakaan ole eroilta säästytty.
Monet taviksetkin haluavat järjestää hulppeat häät. Juhlien järjestämiseen otetaan jopa lainaa. Toisaalta on niitä järkevämmän tuntuisia, jotka pitävät vain pienen tilaisuuden. Kolmannet marssivat allekirjoittamaan pari paperia maistraattiin. Neljännet kieltäytyvät koko avioliitosta, koska eivät usko siihen.
Ruotsin prinsessa ei voi valitettavasti vaikuttaa näihin asioihin. Naimisiin on mentävä, ja koska asema on mikä on, kohu seuraa mukana.
Vaan entä me tavalliset tallaajat? Otammeko oppia superhäistä tunteaksemme olomme prinsessoiksi?

minna.urpo@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: