Skip to main content

Tulevana sunnuntaina käynnistyy Salossa bussi, joka on lähdössä pisimmälle matkalleen ikinä. Matkaan kuluu lähemmäs kaksi kuukautta. Ja kyytiläisille se on vasta menomatka.

Salon Tilausmatkojen idea bussilla Bangkokiin tehtävästä matkasta vaikuttaa ensi kuulemalta vitsiltä, mutta lopulta ihan täysin mahdolliselta. Minkään uraohjuksen matka tämä ei todellakaan ole. Pelkästään Kiinan läpi ajamiseen menee lähes kuukausi. Kun bussi laskelmien mukaan on perillä Bangkokissa viimeinen päivä helmikuuta, jokainen saa päättää itse, mitä perillä tekee. Kotimatka on järjestettävä omatoimisesti.

Kun keskivertolomalainen ostaa kahden viikon pakettimatkan Thaimaahan, hän maksaa reissustaan alle kaksi tonnia. Bussimatkan hinta on 1200 euroa ja majoitukseen pitää varata 1000–1500 euroa. Menomatkan hinnaksi tulee siis noin 2500 euroa. Mutta ei se siihen jää, sillä ruokaan kehotetaan varaamaan päivää kohti 15–20 euroa. Viisumeja tarvitaan useita, ja kustantavat noin 200 euroa. Yhdensuuntaisista lentolipuista veloitetaan usein enemmän kuin paluulipuista, joten halvaksi bussireissaaminen ei käy.

Mutta tavoitteena onkin seikkailu. Samarat, Almatyt ja lukemattomat muut oudolta kuulostavat paikkakunnat tulevat tutuiksi. Mielenkiintoisen solmukohdan tarjoaa Kiinassa sijaitseva Chengdu, johon bussi parkkeerataan useammaksi päiväksi. Sieltä halukkailla on mahdollisuus lähteä katsastamaan Tiibetiä. Bussi ei saattaisi kestää korkeaa ilmanalaa ja karuja olosuhteita. Mahtavatko matkaajat kestää? Kaupunkielämää kaipaavat voivat valita myös lennon katsomaan Pekingin tai Shanghain nähtävyyksiä.  Ja sitten reissu jatkuu taas. Laosin läpi ajetaan kahdessa päivässä, ja Thaimaassa matkaillen kuluu vielä kolme päivää.

Kaikessa hiljaisuudessa 15 hengen ryhmä ei tule matkaansa tekemään, sillä reissuun lähtee myös oma reportteri. Matkan etenemistä pääsee seuraamaan blogin kautta. Onnea matkaan!

Myös minä lähden reissuun, mutta en sentään ajallisesti noin pitkälle. Tammikuun viimeisellä viikolla olen taas remmissä mukana.

minna.urpo@pernionseudunlehti.fi
Jaa artikkeli: