Skip to main content

Aina väärin syöty

Tervepä terve. Toimituksen koillisikkunan viikkovetoa tilkitään tässä seuraavaksi.  
***
Tai lähinnä kyse on ristivedosta. Vuoden ruokatrendejä on ennakoitu muun muassa Ylen jutussa ja Keskon julkaisussa. Kasvisten suosion uumoillaan jatkuvan.

Eettisyys ja ympäristöasiat ovat monelle tärkeitä. Toisaalta yhä suosiossaan vankka on esimerkiksi avokado, joka on vesisyöppö viljeltävä ja tuodaan kaukaa.
Toki lähiruoankin suosion arvioidaan jatkuvan. Ja katsotaanpa vaan: kohta saadaan silti  lukea jälleen raportti siitä, miten Suomen silakkasaaliit päätyvät minkkitarhalle.

Eikä välimatka kaikkea ratkaise; onko kotimainen liha tuontihedelmää pahempi vai parempi, tuntuu riippuvan vastaajasta.  

Ja aina menee väärin. S-ryhmä ilmoitti laskevansa kotimaisten kasvisten hintoja. MTK:n puheenjohtaja kiirehti kommentoimaan, että toki, mutta hintaa on nipistettävä kaupan kuluista.  

Ilmeisesti kotimainen juures olisi ympäristövinkkelistä varma valinta. Lie vaan niin, että monelle lanttu tarkoittaa saavutetuista eduista tinkimistä.

Painiahan tämä on, kun pitäisi selvitä edullisesti ja vihreästi ja toisaalta olisi utelias maistamaan vähän kaikkea.   Tiedon pitäisi helpottaa valintojen tekemistä, mutta kissanhännänvedon seurauksena on joskus helpointa jatkaa tuttuja latuja.  
Eli kirjoittaa kauppalappuun ”ruokaa”, pyöriä tunti marketissa ja ostaa spagettia ja sikanautaa kuten viimeksikin.
***
Sivujuoni on, että tupakkajäljtelmäksi laskettavista lakupiipuista ei saa enää bonusta. Piipputehtailija loihe haastattelussa lausumaan, että piippua voitaisiin kutsua vaikka saksofoniksi.  

Tupakkaveroa näistä ei joudu maksamaan, toivottavasti ei kohta Teosto-maksuja.
***
Silmään otti tiedote, jonka mukaan Kupittaan jäähallin jää on sulanut.
Eihän tämän tarvitse hallin ovia sulkea, tapahtumat vaan pitää miettiä uusiksi. Kiekko-otteluiden sijaan otetaan  ohjelmaan uiva venenäyttely.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

 

Jaa artikkeli: