Skip to main content

Yläkoulut ja lukiot palasivat lähiopetukseen – “Tuntuu todella hyvältä”

Perniön yhteiskoulun pihalla näkyi jälleen tänään pitkän tauon jälkeen elämää, kun yläasten ja lukio palasivat lähiopetukseen.

Perniön yhteiskoulu palasi tänään maanantaina takaisin lähiopetukseen noin kuukauden tauon jälkeen. 16-vuotiaat ysiluokkalaiset Leona Shabani ja Elmeri Lindström pitävät molemmat lähiopetukseen palaamista hyvänä asiana.

–Oikeastaan tuntuu todella hyvältä. Etäkoulussa oli tylsää ja vaikea saada itseään tekemään asioita, kun kukaan ei ollut siinä vieressä samalla tavalla kannustamassa. Koulutyöt myös kasautuivat ja sitten koulutöitä teki monta tuntia illalla, kertoo Lindström.

Shabanin mukaan etäopiskelu väsytti paljon. Ruudun tuijottaminen ja sosiaalisten kontaktien väheneminen tylsistyttivät arkea. Kevään etäopetusjakso oli silti kokemuksena parempi kuin viime vuoden kevään etäopetusjakso.

–Se oli kamalaa, silloin alkoi todella väsyttää. Opiskelu oli silloin hankalampaa, kertoo Shabani.

Pääsääntöisesti nuorten opiskelu on kuitenkin sujunut hyvin. He eivät koe, että heidän arvosanansa olisivat etäopetuksen aikana laskeneet. Yhtenäiskoulun rehtori Arttu Karhulahden mukaan tänä keväänä koulu pyrki ylläpitämään sosiaalisia suhteita paremmin, ja oppilaat jaettiin etätuntien aikana pienempiin ryhmiin, jossa oppiminen ja opettaminen oli helpompaa.

–Järjestelmät ovat kehittyneet vuoden takaisesta, ohjelmat eivät olleet silloin tuollaisella mallilla, kertoo Karhulahti.

Lue lisää etäkoulun sujumisesta torstain lehdestä!

Jaa artikkeli: