Skip to main content

Yhteistalo avaa viimein ovensa – Ensimmäiset häät tanssitaan tänä viikonloppuna

20.8.202123 elokuun, 2021Uutiset

Yhteistalon keittiössä näkyy vanhan ja uuden lattian raja, osoittaa remontissa avustanut Marko Kanerva.

Ylikulman Yhteistalo suljettiin viime vuonna vesivahingon vuoksi.

Ylikulman yhteistalossa on takana kaksi epäonnen vuotta. Ensin talon toiminta jouduttiin katkaisemaan koronan vuoksi, ja viime vuoden loppukesästä talon sulki vesivahinko.

– Talon sulku vaikuttaa toimintaamme huomattavasti, sillä tapahtumat muodostavat merkittävän osan tuloistamme. Sulun lopullista vaikutusta on vielä hankala arvioida, kertoo Ylikulman kyläyhdistyksen puheenjohtaja Niina Mussaari.

– Emme ole uskaltaneet myöskään mainostaa taloa, kun remontin valmistumisajankohta on ollut epävarma, hän jatkaa.

Nyt remontti on valmistunut, ja tänä viikonloppuna Yhteistalolla tanssitaan ensimmäisiä häitä. Korjaustyöt sujuivat hallituksen entisen jäsenen, Marko Kanervan mukaan lopulta hyvin. Hän olikin aktiivisesti mukana remontissa.

– Käytännön töissä en ollut kyllä niin paljon osallisena. Hoidin enemmän organisointipuolta, hankin paikalle sähkömiehen, putkimiehen ja materiaaleja.

Vesivahinko alkoi siitä, kun vanha kupariputki vuoti tekniseen tilaan. Asiaa ei huomattu heti, joten vesivahinko ehti levitä laajalle. Lattiaa ja seiniä salista sekä keittiöstä piti purkaa.

– Vakuutusyhtiö olisi voinut hoitaa urakoitsijan paikalle, mutta meillä ei ollut varaa ryhtyä siihen talon ikävähennysten vuoksi.

Onneksi yhdistyksen sisältä löytyi osaajia. Vakuutusyhtiöstä saatiin kertakorvaus, jonka turvin yhdistys pystyi itse tekemään remontin.

– Ensin tehtiin purkutyöt. Sitten jätettiin kaikki rauhassa kuivumaan. Takaisinrakennus tehtiin pienen talkooporukan voimin.

Pahimmillaan kosteusarvio oli 100 %, eli rakenteet olivat litimärkiä.

– Kauempana vuotokohdasta vaurio ei ehtinyt levitä pahaksi, joten pystyimme nappaamaan ylempiä eristeitä talteen.

Muutostyöt tehtiinkin vanhoja materiaaleja hyödyntäen.

– Tällaisessa vanhassa rakennuksessa on usein hyvä pysytellä tutuissa ratkaisuissa. Sen takia emme ruvenneet laittamaan villaa, vaan samaa kutterilastueristystä mitä oli aiemminkin käytetty, Kanerva toteaa.

 

Lisää Yhteistalon remontista ensi viikon (26. elokuuta) lehdessä!

Jaa artikkeli: