Skip to main content

Varsinais-Suomi kiihtymisvaiheessa

Varsinais-Suomi siirtyi koronan kiihtymisvaiheeseen. Kiihtymisvaiheessa oltiin viimeksi alueella toukokuussa.

Kiihtymisvaiheen myötä alueellisiin suosituksiin tuli tiukennuksia. Maskisuositus on voimassa kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktin välttäminen on vaikeaa. Lähikontakteja tulee välttää, kun sisätiloissa on yli 10 henkilöä ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilöä. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa rajoitus ei toistaiseksi koske.

Kansallisen tason kiihtymisvaiheen etätyösuositus otetaan käyttöön.

Rajoituksia halutaan tehdä mahdollisimman vähän. Tästä syystä yksityisten ja julkisten asiakas- ja toimitilojen käyttöä ei ole vielä syytä rajoittaa. Näillä näkymin ravintoloiden aukioloaikoja ei rajoiteta.

– Alkukesän tartunnat tulivat alun perin pitkälti ulkomailta. Nyt jo noin 80 prosenttia koronatartunnoista on kotoperäisiä. Jäljittämättömien, tunnistamattomasta lähteestä peräisin olevien tartuntojen määrä on suurin kahteen kuukauteen, kertoo Tyksin infektiolääkäri Harri Mattila Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Kahden viikon aikana ilmaantuvuusluku on kasvanut selvästi. Se on nyt 44,7, kun taas heinäkuun 1. päivänä ilmaantuvuus oli 27,4 (THL 7.7.).

Rokotteet ovat sen sijaan edenneet toivotulla tahdilla. Varsinaissuomalaisista 60 prosenttia on saanut vähintään yhden rokoteannoksen ja 22 prosenttia molemmat annokset.

Ympärivuorokautisten hoivalaitosten vierailukäytäntöihin ei tehty muutoksia, koska niissä rokotekattavuus on hyvä.

Jaa artikkeli: