Skip to main content

Ulkoluodon elämäntapaintiaanit – Marja ja Kalevi Krzywackin kesämökki muuntui vakituiseksi asunnoksi

Marja ja Kalevi Krzywacki toivovat, että he saisivat nauttia Ulkoluodon kiireettömästä elämäntyylistä vielä usean vuoden ajan.

20 vuotta sitten Marja ja Kalevi Krzywackin elämä mullistui. Tuusulassa asustellut pariskunta osti Söderbyn kartanon entisen torpan kesämökiksi Särkisalon ulkoluodolta.

– Ostimme sen todellakin ensin vain kesämökiksi, Marja Krzywacki naurahtaa.

Punainen mummonmökki ehtikin olla yhden kesän ajan ainoastaan mökki. Sitten pariskunta päätti laittaa oman talonsa Tuusulassa myyntiin.

– Talo kävi meille turhan suureksi, kun lapset olivat muuttaneet pois. Mutta emme todellakaan olleet valmistautuneet siihen, että talo myytiin saman tien.

Pariskunta pohti jonkin aikaa erilaisia ratkaisuja asumismuodoksi. Sitten Salon Perttelissä varttunut Marja Krzywacki sai idean.

– Kummatkin siskoni asustivat jo Särkisalossa. Sydämeni on aina vähän vetänyt tänne seudulle. Ehdotin, että muutettaisiinkin mökkiimme vakituisesti.

Krzywackit päättivät kokeilla ratkaisua. Mökkiasuminen ei kuitenkaan ollut käytännön tasolla aivan mutkatonta.

– Maistraatissa piti anoa kesämökin muuttamista vakituiseksi asunnoksi. Lisäksi täällä oli vain ulkohuussi ja ulkosauna, joten suurremontti oli edessä.

 

Lisää Krzywackien tarinasta torstain (26. elokuuta) lehdessä!

Jaa artikkeli: