Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen koillistiskin viikkolähtöselvitys tehdään tässä seuraavaksi.
***
Nimittäin vastaan tuli sellainenkin uutinen, jonka mukaan maan suurimmalle lentoasemalle on tuotu ”uniputkia”.  Kyse on suksiboksin oloisista kapineista, joihin väsynyt matkaaja voi käydä torkuille.

Putkekasta menoa kaikkiaan lentoasemalla toimiminen on.  Lentoasemalla ja hammastahnatehtaallahan on yhteistä se, että molemmissa sullotaan valkoista, tutisevaa massaa alumiiniputkeen.

Ja nyt vielä lentojen välissä voi mennä uniputkeen. Unohtamatta sitä, että vallankin lomalennoilta on monelle jäänyt putki päälle.
***
Kevättähän tässä eletään.  Musiikissakin tämä näkyy. Kevätkappaleista paras on Kauko Röyhkän samanniminen viisu, jossa on hyvin tavoitettu asiaan kuuluva kevyt olo.

Eikä keveys taida jäädä vain oloon.  Näin alkuviikosta joitain uskalikkoja ylittämässä merenselkää jalkaisin.  Rannasta katsoen jää oli sen näköistä, että sen päällä pitää olla kevyt muutenkin kuin hengeltään, jos mielii kastumatta selvitä.
Tai sitten joillain keskuudessamme on Uudesta testamentista tuttuja kykyjä veden päällä liikkumiseen.

Sinänsähän mainittu kirja liittyy teemaan. Turhan monelle kevätjäille liian myöhään menneelle vaan on päädytty lukemaan raamatunlauseita saarniviilukannen läpi.
***
Ruokakirjojahan sitä pukkaa markkinoille,  yhtenä viimeisimmistä hieno Chilikirja.
Siinä taas ei ole mitään perää, että viipaloidusta lihasta tehdyistä ruokalajeistakin olisi opus vireillä.  Se sellainen leikekirja.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: