Skip to main content

Tietojärjestelmän uusinta sulkee kirjastojen ovet kahdeksi viikoksi

Perniön kirjaston tiskillä oli jo keskiviikkona sulusta kertova tiedote, samoin tiedote siitä että koronan vuoksi palveluja jälleen rajataan hieman. Ursula Kurtze pakkasi toisiin kirjastoihin lähteviä kirjoja kuljetusta varten.

Varsinais-Suomen Vaski-kirjastot sulkevat ovensa pariksi viikoksi toukokuun lopussa.
Syynä on kirjastojärjestelmän vaihtaminen. Nyt käytössä oleva Aurora-ohjelmisto vaihtuu Suomessa laajasti käytössä olevaan Koha -järjestelmään.

Salon kirjastopalvelupäällikkö Jaakko Lind kertoo, että Koha on käytössä esimerkiksi Länsi- ja Itä-Uudenmaan Helle-kirjastoissa.
–Siitä on varmasti apua, jos alkuvaiheessa tulee eteen pulmia tai kysymyksiä, niin voimme saada ohjeita ja neuvoja yli maakuntarajojenkin.

Vaski-kirjastojen käyttäjille muutos näkyy niin, että uuden järjestelmän käyttöönoton jälkeen pelkällä henkilötodistuksella ei enää voi lainata. Vanhat kirjastokortit säilyvät, samoin verkkotunnukset.

Sulun aikana e-aineistot pysyvät käytössä ja niiden käyttö vaatii kirjastokorttiin liitetyn pin-koodin. Sulun aikana kirjastoissa voi koronarajoitusten sallimissa puitteissa lukea esimerkiksi lehtiä tai kirjoja paikan päällä.

Uusien kirjastokorttien teko, asiakastietojen päivitys tai maksujen maksaminen ei ole katkon aikana mahdollista eikä verkkokirjastoon pääse kirjautumaan. Lisäksi omatoimikirjastopalvelut ovat pois käytöstä.

Jaa artikkeli: