Skip to main content

Tiet pitää hoitaa, oli rahaa tai ei – Moni tienhoitokunta jää paitsi avustusrahojen jättipotista

Kauko Etsalo hoitaa Joutnantien kesäkunnostusta. Lisäsepelille olisi nytkin tarvetta.

– Rahat ovat riittäneet perushoitoon, mutta tosi paljon hommia olisi rästissä, kertoo Teijo-Joutnan tienhoitokunnan jäsen Kauko Etsalo.

Avustusrahoja Joutnantielle kaivattaisiin etenkin ojakunnostuksiin.

– Niille ei ole 15 vuoteen tehty mitään, ja siksi ne ovatkin kasvaneet umpeen. Teijon päässä ojat ovat kaikkein suurin ongelma. Vesi kasaantuu tielle, ja siitä seuraa vaikeuksia.

Etenkään Ely-keskuksen ennätyssuureen avustussummaan Teijo-Joutnantie ei pääse luultavasti osalliseksi.

– Joutnantie on vaikeamaastoinen läpikulkutie ja siinä on paljon kuormitusta. Silti nämä meidän kunnostustarpeemme lasketaan enemmän peruskunnostukseksi.

Ely-keskus avustaa ensisijaisesti siltojen ja isojen rumpujen uusintaa, kantavuuden parantamista, liikenneturvallisuuden kannalta tärkeitä kohteita ja merkittäviä luonnonolosuhteiden aiheuttamia korjauskohteita.

– Ei tätä tietä mitenkään nykypäivän standardien mukaan ole tehty. Pohjaan on ajettu havuja, kiviä ja hiekkaa. Nykypäivänä laitetaan kankaat ja sorakerrokset ja kaikki. Mutta toistaiseksi tie on kestänyt, Etsalo summaa.

 

Tänä vuonna yksityisteiden perusparannus- ja siltahankkeisiin myönnetään ennätykselliset 40 miljoonaa euroa yhteiskunnan varoja. Ely-keskuksen tukipotti on 30 miljoonaa euroa, ja se on tarkoitettu lähinnä asutuille yksityisteille. Metsätieluonteisille yksityisteille myönnetään vajaa 10 miljoonaa euroa. (Lähde: Suomen Metsäkeskus)

 

Lue lisää 24.6. lehdestä!

Jaa artikkeli: