Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen itävaahteran viikkolehtiä potkiskellaan tässä seuraavaksi.
***
Seuraava kunnon puhuri tehnee esimerkiksi vaahteroille saman kuin kovakourainen pesu halpatuontivaatteelle: värit lähtevät. Jos siis vielä nykylasten harrastuksiin kuuluu nurmikoille pudonneissa syksyn lehdissä kahlailu ja niiden potkiskelu, kohta on sen aika.

Täällä tosikko-osastolla lähinnä kahlataan aamun lehtiä, mutta se on toinen asia se.
Syksy joka tapauksessa on ilmiö, jonka tuloa kannattaa seurata ikkunasta kalenterin sijaan. Viikonloppu lähempänä aluevesirajoja muistutti, että onnettomat he, jotka ovat jo nostaneet talviteloille ulkotuolit. Niille oli vallankin lauantaina erinomaiset käyttömahdollisuudet.
Niin ikään jatkuu monenlaisen harrastekaluston kausi maanteillä ja monenlaista tulee vielä vastaan. Kellä on kesäautonaan entinen johtajatason menopeli, kellä jotain pienempää ja arkisempaa, jonka aikanaan moititutkin ominaisuudet voivat nykyvinkkelistä katsoen olla vain pikantti lisä ominaismakuun.

Vanhoista autolehdistä on jäänyt mieleen, että eräänkin italialaismerkin vaihteensiirtoa toruttiin uutena monesti. Keppi oli kankea tai pykäliä ei löytynyt helposti.
Tämä asia on näemmä muuttunut. Uutisten mukaan sikäläiset parlamenttivaalit voitti äärioikeistolainen ja konservatiivinen porukka. Takapakki on siis saatu silmään.
***
Siitähän nyt riittää puhetta, mihin riittää kenelläkin varoja ja mihin ei. Yleisesti ottaen ilmeisesti vielä eletään aika yltäkylläisesti.
Tämä taas valkeni, kun kaupassa tuli vastaan sammiollinen rapujuhlien somisteita.
Niin kauan ei oikein voi puhua niukkuudesta, kun mistä lie taka-Intiasta kannattaa kuljettaa Suomeen asti ostettavaksi kuutiokaupalla sentin mittaisia muovirapuja.
***
Paikallisesti urheilukatsomoissa kai käyttäydytään aika hyvin. Tätä käytäntöä sietää jatkaa, kun tuo koripallokausikin tuosta alkaa. Otsasuonen pieni pullistelu kuuluu asiaan ja jossain turnauksessa on voinut vierasjoukkueen junnuvalmentajaltakin päästä ruma sana, mutta kerranko sitä.
Ainahan tietysti on mahdollisuutena se, että jotakuta riittävän härskisti käyttäytynyttä ei enää päästetä urheilukatsomoon. Langetetaan siis tämä sporttikielto.
***
Urheiluseurojen lisäksi tunnetaan muun muassa päivä,-, kahvi- , ja salaseurat. Jälkimmäisistä tulee mieleen eräskin miessakki, joka täytti sata vuotta. Jokunen uutisjuttu näytti kuvaa loosheiksi kutsutuista kerhohuoneista ja yritti vähän valottaa, mistä on kyse.
Salakähmäisyys tietysti hälvenee, kun vähän vähemmän nykyään rakennetaan. Tarkoitan, että koko ajan tulee helpommaksi löytää vapaa muurari.
***
Heip.

 

Jaa artikkeli: