Skip to main content

“Tahdon kulkea isän jalan jäljissä” – Sofia Parviainen haaveilee autoalan yrittäjyydestä

Sofia Parviainen valmistui joulukuussa 2020 autoasentajaksi. Hän haaveilee tulevaisuudessa yrittäjyydestä isänsä firmassa.

– Halusin kokeilla tuleeko tästä mitään. Valmistumisaikani osoittaa, että tulihan siitä, Sofia Parviainen hymyilee.

Parviainen valmistui joulukuussa 2020 Salon seudun ammattiopistosta autoasentajaksi. Autoasentajakoulutuksen tavoiteaika on kolme vuotta, ja Sofia alitti sen puolella vuodella. Asentajan urapolku ei ollut Parviaiselle alusta saakka selvä, vaikka isä omistaakin huoltokorjaamo J. Parviainen Oy:n.

– 8. ja 9. luokalla mietin jatkuvasti, mitä teen yläasteen jälkeen. Harkitsin opiskelua kokiksi tai autoasentajaksi, Parviainen muistelee.

Parviainen pelkäsi ammattihaaveen kariutuvan yläasteen päättötodistuksen arvosanoihin. Onneksi niin ei käynyt, sillä opistolla Parviainen oli alusta saakka kuin kotonaan.

– Pidin siitä heti. Sain nopeasti kavereita, ja olin varmaan vähän opettajien lellikkikin, Parviainen vitsailee.

Hän ei silti väitä koulunkäynnin olleen aina helppoa. Parviaisen äidin, Heidi Parviaisen, mukaan tyttärellä oli aluksi haasteita luottaa omaan osaamiseensa.

– Sofia oli todella epävarma, vaikka hänellä oli jo korjaamisesta tietotaitoa. Esimerkiksi minun autooni hän pystyi vaihtamaan jarrupalat tuosta vain, mutta asiakkaan auto herätti paniikkia.

 

Lue lisää torstain lehdestä!

Jaa artikkeli: