Skip to main content

Tähti kävi kaupoillla

Jaahas ja heipä vainen.
Toimituksen lounaisosastolla pistetään taas viikkoa pussiin.

***
Sanokaa mitä sanotte, mutta harva viisikymppinen yh-äiti kai saa aikaan sitä, minkä Madonna viime viikolla, että liki satatuhatta henkeä pakkautuu yhtä rouvaa katsomaan  samalle pläntille  syrjäisen  rannikkokaupungin yhteen niemeen.

Madonnan konsertti täytti lehdet viime viikolla, ja eipähän tuo ihme ole.   Esitys oli paikan päällä nähtynä omalla tavallaan hieno,  varmasti  alansa huippua tällä hetkellä ja sitä sarjaa, mitä yleensä näkee vain televisiosta.

Mutta miksikö sitten jäi vähän valju olo illan päätteeksi.  Ehkä samasta syystä;  kun se on alansa huippua. Samalla katoaa tietty inhimillisyys, juurikaan  pelivaraa tuon luokan esityksessä ei ole, vaan kaikki on mietitty viimeistä askelta myöten millilleen.   Enemmän sitä kuuluisaa tappamisen  meininkiä ja hauskanpitoa oli Tuomari Nurmion keikassa  pienessä turkulaiskapakassa viime talvena.
***
No, eipä tämä mitään. Kun yhdelle niemelle tunkee vajaat parituhatta linja-autollista väkeä, niin siinä kuulkaa on hilpeää seurattavaa muussakin kuin yhdessä laululintusessa.  Oma logistinen ongelmansa esimerkiksi on, miten saadaan illan aikana myytyä olutpurkki jos toinenkin kaikille, kun myyntitiskiä on x metriä ja väkeä vähän enemmän, ja pitäisihän koko porukka tietty vielä pissattaakin.

Tällä kertaa tämä puoli oli hoidossa niin hyvin, kuin kohtuudella voi vaatia.  Tokihan tuohon porukkaan silti  sopii jokunen, jotka katsovat että jonotusta piristää, kun julistaa kuuluvalla äänellä omia oikeuksiaan saada juomansa heti eikä hetken päästä. 

Ilmeisesti valtaosa oli ostanut itse omat lippunsa, kun oikeita öykkäreitä ei juuri ollut. Perin useinhan nämä ilmaislipuilla sisään tulleet pikkupäällikkötason kaverit tuntee kaavasta “parhaat vaatteet, huonoin käytös”.
***
Onneksi aamulehtiin voi luottaa: niiden arvioissa ja katsojakommenteissa oltiin vähintään varovaisen kriittisiä.
Jotenkin oudolta maistui lukea esimerkiksi iltapäivälehtien hehkutusta seksintäyteisestä illasta ja mistä kaikesta.  Tosiasiassa mahdollisesti ainoa tähän  vivahtava juttu Jätkäsaaressa oli, kun eräs pariskunta sulkeutui kahdestaan vessaan.  

Osasta uutisointia nyt jäi vähän kumma tuntu, että ihan kuin mokomaa olisi ollut ihan  pakko hehkuttaa ja vielä päälle keksiä jotain perinteisen alemmuudentuntoista siitä, että tähtönen ehkä piti Suomesta.

Ehkä piti, jos sen perusteella voi jotain päätellä, että rouva oli tiemmä konserttien välipäivinä piipahtanut Suomenlinnassa ja Marimekon myymälässä, mutta pakkohan sitä toisaalta on Madonnankin jossain olla.
***
Jännää tämä kadonneen laivankin tapaus.   Arvokkaassa puulastissa ollut Arctic sea-alushan on joutunut teille tietymättömille, ja jopa merirosvousta epäiltiin jossain vaiheessa.

Eihän tätä saisi nauraa, kun vakava asia on kyseessä mutta silti aika metkaa että näinä lentokoneiden ja gepsien ja tutkien ja ties minkä aikoina porukka on ihan hiilenä siitä, että kohta isoveli valvoo joka pysäköintiruutuakin, mutta samaan hengenvetoon hukataan vaatimattomasti rahtilaivan kokoinen kapine.
***
Lopuksi ajankohtaista asiaa.  Jos ja kun nyt henkilöstöä taas kouluissa leikataan, niin biologian ja musiikin opetusta voitaisiin hyvin vähän yhdistelläkin.
Tiistain Hesarin mukaan koululaiset tuntevat nimittäin perin huonosti kasveja.

Eipä hätää, ensi alkuun avuksi käy vaikka tuttu kansanlaulu, josta oppii heti neljä lajia.
Ne ovat orvokki, lehdokki, vuokko ja monimuu.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: