Skip to main content

Salo raottaa kukkaronnyörejä vielä 150 000 eurolla yhdistysten hyväksi

Nurkkila-Ylönkylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Päivi Laitinen toteaa, että kylässä katsotaan jo kohti syksyä ja mahdollisesti koronasta vapaampaa elämää.

Salon kaupunki aikoo tukea yhdistyksiä ylimääräisellä 150 000 eurolla.
Kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle lisätalousarviosta niin, että sivistyspalveluiden toimialalle varattaisiin 120 000 euron ylimääräinen määräraha ja sosiaali- ja terveystoimialalle 30 000 euroa.

Taustalla tässäkin on koronapandemia, joka on syönyt yhdistysten ja yhteisöjen tulopuolta, kun esimerkiksi tapahtumien tuottoa tai lipputuottoa ei ole kertynyt entiseen tapaan.
Muun muassa salolaisia urheiluseuroja ja -yhdistyksiä edustava seuraparlamentti lähestyi kaupunkia sillä toiveella, että mahdollisen koronatuen jakamisessa huomioitaisiin myös urheilupuolen toimijat.

Koronaan liittyvien erityisten rahojen lisäksi kaupunginhallitus pisti jakoon 21250 euroa normaalioloissakin jaettavia yleisavustuksia. Eteläiseen Saloon osuu näistä kymmenen. Kiskon Kihakka kyläyhdistys ja Kosken aseman kyläyhdistys saavat 900 euroa, Nurkkila-Ylönkylän kyläyhdistys 850 euroa, Ervelänseudun pienviljelijän yhdistys 600 euroa, Perniön-Särkisalon omakotiyhdistys 950 e, Perniön Ylikulman kyläyhdistys 900 euroa, Särkisalon pitäjäyhdistys Särfin 500 euroa ja Teijon alueen kyläyhdistys 950 euroa. Tieksmäki-Metolan kyläyhdistystä kaupunki avustaa 900 eurolla, samoin Tuohitun kyläyhdistystä.
Avustuksen hakuperusteet ovat varsin yhteneväisiä; tukea tarvitaan perustoiminnan lisöksi esimerkiksi harrastevälineiden ostoon, tiedottamiseen ja kiinteistöjen ylläpitoon.

Lisää yhdistysten kuulumisia 20.5. painetussa ja digilehdessä. 

Jaa artikkeli: