Skip to main content

Perniö esillä ilmasta käsin Lainamakasiinissa

Lainamakasiinissa voi nyt tutustua Perniön ilmakuviin. Perniön Kotiseutuyhdistyksellä ja Perniön Maa- ja kotitalousnaisilla on näyttelyt lainamakasiinin yläkerrassa.
–Vanhin juliste on vuodelta 1911 ja uusin on vuodelta 2009, kertoo kotitalousnaisten puheenjohtaja Eija Varvikko. Perniön kotiseutuyhdistys taas on tuonut Lainamakasiiniin vanhoja karttakuvia Perniöstä.
–Kun Perniön kunta loppui ja kiinteistö haluttiin tyhjentää, pyydettiin meitä hoitamaan irtaimen myynti. Tällaiset kuvat löytyivät jostain entisestä autotallista ja me veimme ne tietysti mukanamme, kun ne ovat Perniön dokumentteja. Ja kun naapurissa on kuvia perniöläisten talojen päärakennuksista, niin tämä on sitten meidän aasinsilta näihin ortokuviin, eli karttaruutuihin, selventää Perniön kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Antero Peijonen.
Lainamakasiinin alakerrassa taas on kahvilan ja minikirppiksen lisäksi esillä Kaisa-Leena Kaarlosen akvarellitöitä ja muutama akryylimaalaus. Kaarlonen on täyttänyt Lainamakasiinin seinät kukkasin.

Näyttely on avoinna 27.7.-8.8.

Lue lisää torstain lehdestä!

Jaa artikkeli: