Skip to main content

Osallistuvan budjetin toivelistalla Perniöön laavu, rinneportaat ja paljon muuta

Terhi Sinnelä oli ensimmäisten joukossa koekäyttämässä PeU:n rakentamat uudet kuntopolut viime keväänä. Nyt toiveissa on saada vielä kohentaa reitistöä.

Salon ensimmäinen osallistuva budjetti kiinnosti kuntalaisia yli sadan ehdotuksen verran.
Kyse on siitä, että kaupunki on varannut 100 000 euron määrärahan, jonka käyttö päätetään kuntalaisilta tulleiden ehdotusten ja äänestyksen perusteella. Äänestykseen asti eteni esityksistä 30.
Ehdotuksista moni koskee myös eteläistä Saloa. Liikuntapuolelle toiveissa on esimerkiksi laavu Melassuon alueelle, rinneportaat Teijon laskettelurinteelle tai kehitystä Lupajan kuntopoluille. Laavuun kaivattaisiin 10 000 euron apua, portaisiin 15 000 euron tukea ja polkujen kehittämiseen noin 5000 e pottia.
Palvelut-osiosssa palataan hammaslääkärikysymykseen; eräs ehdotuksista on kiertävän suun terveydenhuoltoyksikön kokeilu. Vastuutahona olisi Salon kaupunki ja kustannusarvioksi on todettu 15 000 e.
Myös kulttuurin ja tapahtumien osalta toiveita tuli pitkä lista; esimerkiksi Teijolla toiminut elokuvaosuuskunta Cagliostro toivoo osallistuvan budjetoinnin kautta osarahoitusta nukketeatteri- ja animaatiokiertueeseen, jollla olisi mukana taiteilijiota eri maista.
Pienimpiä paikallisia toiveita on esitys 2800 eurosta Kiskon kotiseutumuseon ulkovalaistukseen.
Myös kaupungin talous kiinnosti: yksi esitys ehdottaa kilpailua siitä, kuka keksii parhaat säästökohteet kaupungin alijäämän kattamiseksi.
Äänestysaikaa on vielä viikon päivät. Äänestää voi paitsi verkossa, myös postitse; äänestyslipuke ohjeineen julkaistaan tämän päivän lehdessä.

 

Nettiäänestyksen osoite: https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/604/osallistuminen/1088/kysely/

Jaa artikkeli: