Skip to main content

Musiikin monitaituri on kesäperniöläinen

 

Matka mökiltä kesäteatteriin taittuu moottoriveneellä muutamassa minuutissa.

Pasi Saarelma osasi laulaa ennen kuin puhua. Parivuotiaana hän pyysikin, että hänet nostetaan pöydälle esiintymään.

Sittemmin kiinnostus laulamiseen johti opintoihin Helsingin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa. Vuosien varrelle on mahtunut bänditoimintaa, konsertteja, musiikin opettamista, lauluopiskelua, kuorotoimintaa ja näyttelemistä.

On hän ollut itsekin tuottamassa konsertteja, kuten 2000-luvun alussa Kirkkonummella. Tuolloin Saarelma näytteli Porkkalan miehityksestä kertovassa oopperassa presidentti Paasikiveä.

– Jäähallioopperan kulut olivat aikamoiset. Jossain vaiheessa laskut lankesivat, ja oma talo piti laittaa pantiksi, Saarelma kertoo.

Lopulta ooppera sai kuitenkin voittoa, ja keräsi jäähalliin yli 5000 katsojaa.

– Sittemmin oopperayhdistyksen toiminta ei olekaan ollut enää niin tuottoisaa, Saarelma nauraa.

 

Veneellä Mathildedaliin

Tänä kesänä salolaissyntyisen Saarelman voi bongata Mathildedalin kesäteatterista matkailumoguli Kalevi Keihäsen chinchillaturkissa. Teatteriin Saarelma hurauttaa useasti moottoriveneellään Perniöstä. Strömman kartanon tiluksilla sijaitsevalla kesämökillä on Saarelman perheessä vakiintunut asema.

– Vanhempani olivat tässä mökissä vuokralaisina ennen meitä. Nyt meitä on tässä minun ja vaimoni lisäksi kaksi ystäväperhettä vuokralla, ja vietämme täällä yleensä koko kesän, Saarelma kertoo.

Saarelma toteaakin eteläisen Salon vetävän häntä puoleensa. Lukio taittui Perniön keskustassa, ja osa kavereista asusti Särkisalossa.

– Ne olivat niitä pahoja vuosia, Saarelma naurahtaa. – Mutta nykyään täällä viehättää erityisesti upea luonto.

 

 

Lue koko juttu 8.7. lehdestä!

Jaa artikkeli: