Skip to main content

Metsähallituksen luonnoksissa Mathildedaliin roppakaupalla asuinrakennuksia ja pysäköintitilaa

14.10.202118 lokakuun, 2021Uutiset

Oikealla kulkee Hummeltie,  uutta rakentamista hahmotellaan kuvassa vihreänä näkyvälle metsäalueelle.  Aivan kuvan alareunassa pilkistää nykyisen pysäköintialueen kulma.  Kuva Kari Väyrynen. 

Roppakaupalla erillis- ja rivitaloja, hotellirakennuskin, uusia katuja ja pysäköintialueita.

Metsähallituksen luonnoksissa valtion omistamalle alueelle Mathildedalissa on soviteltu monenlaista.

Salo on aloittamassa yli 60 hehtaarin alueen kaavoittamista Mathildedalissa ja ison osan alueesta omistaa juuri Metsähallitus.  Se laatii tahollaan kehittämissuunnitelmaa, joka on kaavoittajalle ”toiveiden tynnyri”.

Metsähallitus esitteli ensimmäisiä luonnoksia Mathildedalissa torstaiaamuna.  Perniönseudun Lehti sai luonnokset myös nähtäväkseen.

Tässä vaiheessa valmiina on kolme erilaista hahmotelmaa.   Eri vaihtoehdoissa on rakennuspinta-alaa 25 000 – 33 000 kerrosneliötä.

Vaihtoehtoja yhdistää se, että Hummeltien varresta erkanee etelään ainakin yksi katu.  Sen varrelle on sijoiteltu rakennuksia ja yhdessä vaihtoehdossa myös hotelli.  Tullintien varren pysäköintipaikka kasvaa joka vaihtoehdossa.

Ykkösvaihtoehdossa Hummeltien ja asutuksen väliin on jätetty viljelypalstojen tai ulkoilukenttien paikka.

Jokaista vaihtoehtoa yhdistää myös se, että Hummeltien päästä erkanee toinen katu, jonka varrelle on sijoiteltu asuinrakennuksia ryppäiksi.  Suunnittelualueesta iso osa on jätetty luonnoksissa metsäksi, jossa risteilee polkuja.

Metsähallitus esittelee luonnoksiaan myös virtuaalisesti, näillä näkymin viikolla 43.

Jaa artikkeli: