Skip to main content

Meripirtti

13.5.200928 toukokuun, 2020Uncategorised

Takaisin
Meripirtin Kerhon etusivulle

Keskeisesti Kerhon toimintaan liittyy kerhon ”päämaja” Meripirtti. Samalla tontilla sijaitsee mm. urheilukenttä, uimaranta ja museo.

Taloa on sen alkuperäisestä muodosta remontoitu varsin perusteellisesti. Rakennus oli viime vuosisadan alkupuolella jaettu kahdeksi asunnoksi. Kummassakin on ollut tupa ja kamara ja kummankin lattiapinta-ala noin 25m2. 1930-luvulla talon omistajina on ollut nuorisoseura ja suojeluskunta, mutta sotien päätyttyä ja suojeluskuntien lakkauttamisen jälkeen omistajiksi merkittiin Särkisalon Nuorisoseura ja Särkisalon Urheilijat.

1940-luvun puolivälissä Meripirttiä laajennettiin juhlasaliosalla. Samalla rakennusta korotettiin niin, että koko rakennuksen päälle tuli avara vintti. Myös pienehkö kellari rakennettiin uuden ja vanhan osan liittymäkohtaan salin alle. Toisesta asunnosta muodostettiin keittiö ja välihuone.

Meripirtin museo on lahjoituksena saatu entinen viljamakasiini.Kokonaan vastuu talon ylläpitämisestä siirtyi Kerholle, kun 1983 kevättalvella allekirjoitettiin vuokrasopimus, jolla Meripirtin Kerho vuokrasi Särkisalon Urheilijoilta ja nuorisoseuralta rakennuksen ja sen alla olevan maapohjan 50 vuodeksi.

1987 rakennus sai sen tämänhetkisen ulkomuodon, kun rakennusta laajennettiin saniteetti- ja eteistiloilla.  Samalla kunnostettiin välihuone sekä rakennettiin kerholle arkistohuone. Nykyisin Kerho omistaa Meripirtti-rakennuksen.

 


Jaa artikkeli: