Skip to main content

Meneekö maine huijarin matkaan

Suomen etelälaidalla oli lauantaina hiljaistaHuomenia vainen, toimituksen lounaiskulmasta on taas levitetty viikottainen lannoiteannos tähän sivun alalaitaan.
Käydäänpä toimeen.
***
Kaikkineen metka homma tämä valelääkäri-soppa jota nyt on viime päivät hämmennetty.
Nokkela nuorimies ehti hoitaa terveyskeskuslääkärin virkaa Karkkilassa ja Karjaalla pitkään ennen kuin kärähti siitä, että ei ole käynyt mitään terveydenhuoltoalan opintoja – mitä nyt hakenut pari kertaa lääkikseen.  Mies on diagnosoinut potilaita, kirjoittanut reseptejä mutta ei ainakaan tehnyt operaatioita.  Väärillä papereilla on maanantain lehtitietojen mukaan työskennellyt lääkäri myös Kokkolassa.
Niinpä niin. Kai lääketieteellisen pääsykoekirjojen tavaileminen jotain osviittaa antaa, niin että puuhassa voi olla jonkin aikaa kohtuullisen uskottava.
Silti koko touhu kyllä hirvittää, jos kohta ei yllätä, ei pätkääkään.
Vuosia sitten tein johonkin pikku sähkeuutisen tapauksesta, missä autoliikkeen pihassa olleesta autosta oli anastettu keskellä päivää vanteet.
Sekään ei silloin suorastaan jaksanut kulmia kohottaa. Kenellepä sitä mieleen tulisi, että keskellä päivää irrotellaan liikkeen pihassa autosta pyöriä, ellei irrottaja sitten ole ihan oikealla asialla.  
Samalla ajatusmallilla mennään tässäkin. Eihän lääkäri voi olla muu kuin lääkäri, jos ei kutsumusammatissa,  niin kuitenkin paljon koulutettu ja osaava.  Muun väittäminen olisi liian kaukana arkitodellisuudesta, ja riittävän röyhkeä vilpintekijä pärjääkin näemmä  yllättävän pitkälle.
No, asian positiivinen puoli on että potilaille ei tämänhetkisten tietojen mukaan ole  mainittavaa vahinkoa syntynyt.  
Enempi olisin huolissani siitä, millaisen kolhun tämä tekee terveyskeskusjärjestelmän maineelle.  Itsellä on kokemusta terveyskeskuksista lähinnä lounaisesta Suomesta; Perniön, Salon, Kemiön ja Turun terkkareissa palvelu on ollut aina moitteetonta.   Jotenkin tässä nyt ei toivoisi ainakaan, että se ihan periaatteen vuoksi julkisterveydenhuollosta mariseva porukka saa yhtään lisään vettä myllyynsä.
Huijarin logiikkaa pitää noin muuten ihmetellä; miksi vahingoittaa laitosta, johon kaikesta päätellen haluaa kovasti töihin.
***
Lauantai kului maakuntamatkailun parissa Hankoniemellä.
Jotain eksoottista Hangossa on, ja talvella vielä erityisesti.  Helppoa koettavaa hakevat tietty jurputtavat, että ei se tähän aikaan ole kuin viittä vaille selvitystilassa oleva, kuolemanhiljainen pikkukaupunki.
No, myönnettäköön että  pääosin  Suomen Saint-Tropez huviloineen on pakattu koko lailla kevättä odottamaan. Jäljellä ovat palvelut kouralliselle hankolaisia.  Heitä taas on sen verran vähän, että esimerkiksi talvilauantain illansuussa lämmintä ruokaa saa parista pitseriasta, mutta vierassataman ympärillä olevat monet ravintolat ovat kiinni.  
Jotain on jäljellä, kuten ainutlaatuinen luonto.   Maisema on paikoin täyttä Espanjaa, muutaman kilometrin päässä taas jotain ihan muuta.     Samaan, toisella tapaa omintakeiseen sarjaan kuuluvat vaikka nämä kehutut ruukkikylät lääninrajan tällä puolen.
Olisiko tämä pienuus ja hiljaisuus sitten valjastettavissa minkäänlaiseksi matkailuvaltiksi, miten onnistuisi sen hehkuttaminen, millaista on kävellä pitkin hiljaista hiekkadyyniä purevassa viimassa.   
Jotain aitoa siinä vissisti on, jos vertaa hehtaarikylpylässä lillumiseen kehäkolmosen kainalossa.
***
Viikon takuuaiheisiin kuuluu myös Tony Halmeen poismeno.  
Julkisuudessa olemisen perusteisiin nähden kuoleman saama huomio eri tiedotusvälineissä oli käsittämätön.
Kovalla uhoamisella varmistuneen kansanedustajapestin aikana mies ei juuri saanut aikaan ja oli sen jälkeen julkisuudessa lähinnä sellaisista syistä, joista julkisuudessa ei pitäisi kovin mittavasti olla.
Uran alussa, showpainijana pärstä tietysti kuului tiettyyn mittaan asti telkkariin ja lehtiin.  Entisen showpainijan menehtymisenä tätä olisi voitu käsitellä nytkin, pienesti ja napakasti kuten menneiden aikojen julkkisten poismenot yleensäkin.  
***
Raideliikenne se tietysti puhuttaa.
VR:n mukaan junaliikenne on nyt viimeviikkoisen hotelliin törmäyksen jälkeen palautumassa normaaliksi.
Asioista perillä olevat tahot kyllä kommentoivat, että olisi se voinut saman tien alkaa kulkea aikataulussa.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi
Jaa artikkeli: