Skip to main content

Materiaalipula ei ole hidastanut Kirkonkylän koulutyömaata

Koulun tuleva julkisivu alkaa hahmottua. Mats Sivén esittelee arkkitehtitoimisto Mikko Uotilan suunnittelemaa muurattua tiiliseinää.

– Puolet talosta on nyt sisävalmistusvaiheessa, ja siellä tehdään tasoite- ja maalaustöitä. Samanaikaisesti työstetään julkisivuja ja ikkunapellityksiä sääsuojan sisällä, kertoo vastaava työnjohtaja Mats Sivén Jatke Länsi-Suomesta Kirkonkylän koulun rakentumisesta.

Perniön Kirkonkylän koulu valmistuu näillä näkymin aikataulussaan, toukokuussa 2022. Elokuussa 2022 pihat tulevat valmiiksi ja työmaatoimiston virkaa toimittava vanha koulurakennus on purettu.

– Vanhan koulurakennuksen paikalle tehdään sitten parkkialuetta, pihaa ja leikkikenttää, Sivén selventää.

Toistaiseksi rakennustyömaalla on vältytty suuremmilta vastoinkäymisiltä, vaikka komponenttipulaa on tällä hetkellä kaikilla teollisuuden aloilla.

– Se on kyllä näkynyt meilläkin. Esimerkiksi terästen ja peltien kysyntä on nyt todella tiukkaa. Olemme siitä huolimatta onnistuneet aika hyvin saamaan tarvittavat materiaalit paikalle.

Materiaalien saaminen on kuitenkin edellyttänyt ennakkosuunnittelua.

– Pyrimme tilaamaan kaiken siten, että toimitusväli on riittävän pitkä jo valmiiksi. Teemme kaupat etukäteen ja yritämme varastoida työmaalle tavaraa ennen kuin sitä varsinaisesti tarvitaan.

Sivén kehuukin koulutyömaa-alueen varastointimahdollisuuksia.

– Täällä on todella hyvin tilaa. Varastointikatokset ovat riittävän suuret ja nyt on tuo liikuntasalikin, jonne voi varastoida tavaraa sään suojaan.

 

Lisää koulutyömaan rakentumisesta tämän viikon (5.8.2021) lehdessä!

Jaa artikkeli: