Skip to main content

Masuunissa tarkastellaan öistä mielenmaisemaa, ihmisyyttä ja uusia alkujakin

Laura Hynnisen maalaus Talviyö kuvailee hänen unissaan usein toistuvaa tunnelmaa.

Teijon Masuunin taidekesä on valmiina alkamaan.
Tiistaina näyttelytiloissa oli käynnissä täysi tohina, kun viimeisiä töitä aseteltiin seinille, mutta sovussa sujui tämäkin.
–Isä ripustaa omansa tuonne ja minä omani tänne, naurahti Laura Hynninen.

Sama sopuisuus leimaa hänen ja isän, Jorma Hynnisen taiteen tekemistä. Yhteisnäyttely on vasta toinen ja maalaukset syntyvät aivan eri osoitteissa.
–Minä asun Leppävirralla ja Laura Porvoossa, mutta konsultoin häntä sieltä. Lähetän kuvia sähköpostilla ja Laura sitten kommentoi, Jorma Hynninen kertoo pilke silmäkulmassa.

Jorma Hynninen on muun muassa Pro Finlandialla palkittu, kansainvälisen uran tehnyt baritoni. Laura Hynninen on muusikko ja kuvataiteilija, joka on musiikkikentällä työskennellyt muun muassa Kansallisorkesterin harpun äänenjohtajana ja yhdistänyt sooloprojekteihinsa myös maalauksiaan.

Se, että kaksi sukupolvea astelee vähän kuin samoja askelmerkkejä, liittyy osin myös Masuunissa esillä oleviin töihin. Hynninen on maalannut auki yöllisiä kokemuksia; sitä, mitä mielessä voi aamuyön pitkinä ja unettomina tunteina pyöriä, ja joskus aiheena on myös se, miten ylisukupolviset kokemukset ja tapahtumat vaikuttavat.

Samaa tekniikkaa on käyttänyt hyväkseen myös Jorma Hynninen, jonka teokset kumpuavat oman elämän vaiheista.

Masuunin tilat valjastetaan taiteelle kauttaaltaan; seinät täyttyvät paitsi varsinaisessa galleriassa, myös kahvilassa ja studiossa. Aulan ja kahvilan saa käyttöönsä maalauksinen Maria Mughal, studiossa materiaali on arkisista arkisin, paperi, monesti vielä jo kerran sanomalehdeksi painettu.
-Paperin rajat ovat vielä löytämättä, tiivistää tekstiilitaiteilija Minnamarina Tammi.

Koko juttu 3.6.painetussa ja digilehdessä. 

 

Jaa artikkeli: