Skip to main content

Maskeja, laudanpätkiä, karkkipapereita ja tumppeja

Pyörätien vierestä löytyi paljon roskaa. Laudanpätkänkin keräsivät talteen Justus Lahti, Paul Lenkkeri ja Minttu Maaskola.

Paljonko löytyy roskaa, kun kulkee Perniön Kirkonkylän koulun ohi pyörätietä pitkin ja katselee penkkoja sillä silmällä?
Vastaus on puoli autonrenkaallista.

Mittayksikkö voi olla omintakeinen, mutta tässä tapauksessa oikein.
Tämän jutun valokuvaa varten järjestetyn pienen siivouskävelyn tuloksena löytyi nimittäin pientareelta ja metsänreunasta jo muutaman kymmenen metrin matkalta kourakaupalla pientä roskaa, laudanpätkiä, sählymaila ja autonrengas, johon kaikki silppu sullottiin odottamaan sitä, että koululta on haettu roskapussi.

Voi vain arvuutella, millainen määrä pientä ja isompaa roskaa löytyy ylihuomenna perjantaina. Perniön Kirkonkyläyhdistys järjestää keväiset siivoustalkoot ja lisäkäsiä tulee jo perinteisesti myös alakoulusta, mistä tänä vuonna ovat apuna ykkös-, nelos- ja kuutosluokkalaiset.
Maanantaiaamuna koesiivouksen koulun lähellä tekivät 4A-luokkalaiset Justus Lahti, Paul Lenkkeri ja Minttu Maaskola. Koulun pihasta ei oltu edes tiellä, kun vastaan tulivat ensimmäiset roskat; nuudelimaustepusseja, koronamaski ja jokin karkkikääre.
Vähän matkan päästä löytyi toinen maski, liiskattu juomapurkki ja karkkipapereita.
–Ja nämä ovat varmaan penkkarikarkeista eikä penkkareitakaan ole kahteen vuoteen ollut, hämmästeli Maaskola.

Perniön Kirkonkyläyhdistyksen puheenjohtaja Minna Nieminen toivottaa perjantain talkoisiin tervetulleeksi kaikki halukkaat. Päivän töitä aloitellaan aamuyhdeksältä ja mukaan pääsee myöhemminkin.
–Meiltä on kunnantalolla koko päivän joku päivystämässä, joten mukaan pääsee kyllä, Nieminen lupaa.

Järjestäjien puolesta on tarjolla jätesäkkejä ja joitain roskanpoimintapiikkejä, omat hansikkaat on oltava mukana. Yhdistys tarjoaa siivoajille mehut ja pullat.

Jaa artikkeli: