Skip to main content

Maalaaminen tuo leivän, mutta musiikki on intohimo

 

Sarparanta elättää itsensä maalaamisella. Usein kuvat saavat inspiraationsa esimerkiksi Sarparannan perheenjäsenistä. Vieressä uudenkarhea maalaus, “Lumous”.

Yhteiskuntakriittisistä maalauksistaan tunnettu Sampsa Sarparanta valmistelee ensimmäistä sooloalbumiaan. Perniöläinen Sarparanta on ollut maalaustaiteensa ohella aktiivinen muusikko, ja hänen edellinen yhtyeensä No Shame Punk kiersi Eurooppaa ennen hajoamistaan miltei 20 vuotta. Nyt Sarparannalla on uusi yhtye, ytimekkäästi ”Sarparanta”.

– Halusin tällä kertaa tehdä bändin kanssa asiat eri tavalla. Demokratia on hieno ajatus, mutta bändissä se tuottaa tosi paljon ongelmiakin. Nyt teen itse lopulliset päätökset, vaikka toki pyörittelemme tasavertaisina ideoita, Sarparanta kertoo.

Vastuu päätöksistä tuo samalla vastuun taloudesta. Sarparanta on kiitollinen bändin jäsenille ajasta ja omistautumisesta, mutta hän on laittanut omat rahansa likoon albumia varten.

– Jaamme kyllä esimerkiksi tulevat keikkatul

ot tasan. Mutta tähän mennessä minä olen maksanut studiovuokrat ja muut. Otan samalla täyden vastuun myös mahdollisesta epäonnistumisesta.

Sarparanta halusi tehdä albumin lopulliseksi ennen kuin sitä esiteltäisiin levy-yhtiölle. Näin hän pystyi varmistamaan, että viimeistellyssäkin albumissa näkyi hänen kädenjälkensä. Levy-yhtiö Fullsteam oli samoilla linjoilla Sarparannan kanssa, ja Sarparanta on ollut tyytyväinen yhteistyöhön.

– Nyt vaan odotellaan lopullista levyä. Levy lähti meidän käsistämme viime viikolla, ja sen julkaisu menee varmaankin syyskuulle.

Sitä ennen olisi tarkoitus esitellä uutta tuotantoa keikoilla. Ensimmäisiä keikkoja on buukattu elokuulle ravintola Terhoon Mathildedaliin.

Lue lisä torstain 10.6. lehdestä!

Jaa artikkeli: