Skip to main content

Luonnonpäivänä Kosken kartanossa enemmän ohjelmaa kuin aiemmin

Kiskonjoen kalatie valmistui keväällä.

Suomen luontopäivää vietetään Kosken kartanon maisemissa lauantaina. Kartano ei ole ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa.

– Olemme osallistuneet ainakin kahtena tai kolmena vuotena aikaisemminkin. Esitämme päivän aikana, miten kartano toimii luomutilana ja mitä olemme tehneet luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi, kertoo Helena von Limburg Stirum Kosken kartanolta.

Tapahtumassa tutustutaan Kiskonjoen luonnonmukaiseen kalatiehen ja vesistökunnostuksiin. Samassa yhteydessä Valonia ohjaa lapsille vesieliöiden tunnistamista.

– Meille ehdotettiin mukanaoloa tapahtumassa kalatien kunnostusten takia. Sitä onkin mukava esitellä nyt, kun projekti on saatu valmiiksi, von Limburg Stirum toteaa.

Kiskonjokivesistössä elää oma taimenkantansa ja vesistöön on istutettu lohta. Rakennettu nousuyhteys palvelee tulevaisuudessa vesistössä kasvaneita kaloja, jotka noin parin vuoden ikäisenä lähtevät mereen kasvamaan ja palaavat myöhemmin kutemaan kotivesistöönsä.

Von Limburg Stirumin mukaan luonnonpäivässä on tänä vuonna enemmän ohjelmaa kuin aiempina vuosina. Helena von Limburg Stirum pitää esittelyn tilan eläimistä ja luomutilan toiminnasta, Fredrik von Limburg Stirum esittelee luonnon monimuotoisuutta ja kosteikkoja, Eriika Lundström laitumen monimuotoisuutta ja miten laiduntamalla perinnebiotooppien hyvinvointia voi edistää.

 

Suomen vesistö- ja luontopäivää vietetään Kosken kartanolla lauantaina 28. elokuuta kello 10–16. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kosken kartanon, Freshabit-hankkeen, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, valtakunnallisen Vesistökunnostusverkoston ja Valonian kanssa.

Jaa artikkeli: