Skip to main content

Lukemattomien suksiparien myyjä saa yrittäjäpalkinnon

Vesa Oksanen esittelee asiakasta odottavia suksipareja.

Vesa Oksasen edessä XC Sporttipalvelun tiloissa tulijaa vastassa oli maanantaina useampi pari suksia melkein ovensuussa.  Asiakas oli tulossa Merimaskun suunnalta hakemaan niitä myöhemmin samana päivänä.

Lupaava nuori hiihtäjä kuuluu siihen joukkoon, jota yrittäjä Vesa Oksanen tukee.

–Se on mainontaa tietysti, mutta vielä enemmän goodwilliä, virkkoo Oksanen ja muistuttaa, että pelkkiin varusteisiin menee kansallisen tason hiihtäjillä herkästi useampi tuhatlappunen kaudessa.

Oksasen käsien läpi on kulkenut varusteita niin kilpaurheilijoille kuin tavan kuntoilijoillekin.

–Ja aina pitäisi osata ja muistaa samaistua siihen tavalliseen kuntoilijaan, Oksanen sanoo.

Hän ryhtyi kokoaikaiseksi yrittäjäksi jäätyään eläkkeelle liikuntakasvatusupseerin virasta vuonna 2009.  Nyt Perniön-Särkisalon yrittäjät ry myöntää Oksaselle yrittäjäpalkinnon.

–Olen aiemminkin lukenut juttuja palkinnonsaajista ja miettinyt, että siinä on hieno tunnustus. Ja tuntuuhan se mukavalta, Oksanen myhäilee.

Ne eteisen sukset ovat vain jäävuoren huippu.   Vaikka eteläisessä Suomessa vielä on lämmintä, ovat hiihtokelit jossain jo totta ja suksien ennakkotilauksia on tehty poikkeuksellisen vilkkaasti.

Koronapandemia ja globaalin markkinatalouden reunaehdot näkyvät tässäkin.  Myynnissä on kolmen tunnetun valmistajan suksia: Peltosen, Fischerin ja Rossignolin.  Oksanen uumoilee kotimaisia suksia riittävän, mutta ulkomaalaisten suksien saati kenkien suhteen hän ei lupaa mitään.

 

Koko juttu Perkkarin digi- ja painetussa lehdessä.

Jaa artikkeli: