Skip to main content

Lähiruokapäivässä esillä tilojen ja kylien herkut

Fredrik Koivusalo ja Kristina Norrgård esittelevät viinirypäleitä, jotka ovat kypsyneet makeiksi.

Luumut on jo kerätty, mutta viinirypäleet odottavat vielä poimijaansa siisteissä riveissä. Terra Vinealis-tilan isäntä Fredrik Koivusalo veistää tukikeppiä puukollaan rivien vieressä.
–Meillä on tämä nyt sillä tavalla fiksusti tehty, että ensin kypsyvät kirsikat, sitten tulivat mustaherukat, minkä jälkeen kypsyi luumusato. Ja nyt vuorossa ovat viinirypäleet, kertoo Koivusalo.

Terra Vinealis on viikonloppuna esillä lähiruokapäivässä, jota vietetään ympäri Suomen. Päivän tarkoituksena on tutustua perinteisten maatilojen lisäksi maaseudun leipomoihin, hillontekijöihin, makeisvalmistajiin, pienpanimoihin, yrttitiloihin ja niin edelleen. Aiemmin lähiruokapäivä tunnettiin tutummin nimellä Osta tilalta -päivänä. Terra Vinealikselta löytyy viinirypäleiden lisäksi muutakin esiteltävää kuten muun muassa hilloja ja mehuja.

Eteläisen Salon alueella lähiruokapäivään osallistuu yhteensä seitsemän tilaa, ja Raaseporin puolella Tenholan suunnilla on vielä muutama lisää. Teijon Masuunilla on sadonkorjuutori, Matildankartanon leipomosta ja leipomoravintolasta löytää hapanjuurileipäherkkuja, Nurkkilassa on kivinavetta ja Katiskanmäen Lähiruokakioski Pikantti palvelee kävijöitä. Leipyölin tilalla on ylämaankarjan lihaa ja tuoretta leipää. Tuohitun kyläyhdistyksellä on myynnissä lähituottajien marjoista ja kasviksista valmistettuja mehuja, hilloja ja säilykkeitä. Mukaan voi napata myös ruoka-annoksia take away -tyylisesti.

Lähiruokapäivä järjestetään 11. syyskuuta. 
Jokainen tila on auki itse määritetyin aukioloajoin, ja ne voi käydä tarkistamassa osoitteesta ostatilalta.fi/hae-jarjestajia.

Jaa artikkeli: