Skip to main content

Koulutyömaa kiinnosti nuoria Paimiossa asti

Mats Sivén kertoi koululaisille vesikaton rakentamisesta Kirkonkylän koulun työmaalla.

Perniön Kirkonkylän koulun rakentaminen etenee aikataulussaan niin, että valmista pitäisi olla ensi toukokuussa.
Viime viikolla töihin tuli päivän mittainen mutta perusteltu pieni hidastus, kun työmaalla vieraili kymmeniä koululaisia.

Rakennusteollisuus RT ry:n ja Salon seudun ammattiopiston järjestämä Avoimet työmaat -päivä toi paikalle kymmeniä yläkoululaisia eri puolilta Saloa ja Paimiostakin.
Perniöstä aamuryhmässä oli mukana kuitenkin vain yksi oppilas.
–Oli tällä se vaikutus, että rakennusala voi olla vaihtoehto, kun jatkoa miettii, tuumivat Paimion Vistan koulun oppilaat Eino Luukkainen, Aleksi Pyökiö ja Daniel Lindell.
–Iso asia on, että rakennuksella on vaihtelevia tehtäviä ja tehdään käsillä, jatkaa Lindell.

Ennen muuta nuoret oli yllättänyt se, että työmaalla on niin siistiä.
–Se tuo tehokkuutta ja turvallisuutta, kun asiat ovat järjestyksessä, perusteli vastaava mestari Mats Sivén Jatke Länsi-Suomesta.

Perniön yhteiskoulun yhdeksäsluokkalainen Riina Ruutikainen myönsi, että rakennusala ammattiopiston kautta voi olla tulevaisuuden vaihtoehto, etenkin jos sillä saa hyvän toimeentulon. Yksi hänen vaihtoehdoistaan on hankkiutua oppimsopimuksella isän mittausalan yritykseen.

Mats Sivén totesi, että Perniön koulutyömaallakin kuittaillaan monenlaisia palkkanauhoja. Rakennusalallakin tuntihintoihin tekevät vielä omat vaikutuksensa esimerkiksi erilaiset lisät.
–Ja esimerkiksi maalareilla ja muurareilla on taas omat palkkansa, muistutti Sivén.

Ammattiopiston koulutusjohtaja Timo Sirkiä kertoi, että esimerkiksi muurareista on pulaa.
–Pitkään mentiin niin, että isojen kohteiden julkisivut tehtiin elementeistä. Nyt on palattu muuraamiseen, mutta tekijöitä ei tahdo olla.

Koko juttu 4.11. painetussa ja digilehdessä!

Jaa artikkeli: