Skip to main content

Korvapari lisää mukaan

Heipä hei.
Toimituksen lounaisen akvaarion tursastelunurkkaus tässä taas. Siispä toimeen.
***
Kertokaapa nyt totuus tästä lautassotkustakin, siis että kuka saa osallistua eeuu-huippukokoukseen ja kuka ei.  Koko touhussa on jotain outoa.
On varmasti niinkin, että presidentti saa raportit kokouksen kulusta ja näin. Toimittajat nyt vallankin tietävät, että raporteillakin vaan  saattaa olla sitä vikaa että tieto suodattuu sen mukaan, minkä laatija katsoo tarpeelliseksi ja taas pitää soitella perään ja kysyä lisää.
Lähinnähän tässä tulee mieleen, että presidentinpelko se vaan taitaa elää aika vahvassa. Ajatuskulku tietty on looginen; jos ei liikaa tietoa eli valtaa jollekulle jaeta, ei se sitä voi käyttääkään. 
Muuta en oikein keksi, kun missään ei kerta kaikkiaan ole kerrottu, mitä se suorastaan haittaakaan jos presidentti kokouksissa istuu.
***
Gallupien aiheena tämä on ollut verraton. Erään lehden kyselyssä joku kaveri ilmoitti, että pääministeri on oikea hemmo näihin kokouksiin siksi, kun on sentään mies.
Joopa joo.  Sääli, kun siellä Suomusjärven Rirassa pistettiin lappu luukulle. Tämä vastaaja olisi voitu jäljittää ja pistää vitriiniin, olisi saatu sinne kaiken muun lisäksi näytille myös ihka-aito kivikautinen asenne.
***
Liikuntaahan nyt kovasti pitäisi harjoittaa.
Siinä lienee vinha perä, että uiminen on tehokas konsti jos joku.  Lämpö ainakin tuntuisi nousevan. Juuri lauantaina pulahdin Suomenlahteen ja jo parin vedon jälkeen rannalle noustua tuntui pariasteisessa  viimassa ilman vaatteitakin tosi lämpimältä.
Toimii se.
***
Vedestä tulee mieleeni tämä kalanmyynti, ja ollaanpa hetki vakavia.
Kuluttajaliitto hermostui, kun selvisi että marketeissa saattaa olla aivan samat kalat kaupan niin vakuumissa hyllyllä kuin ilman muovia palvelutiskissä. Jälkimmäisistä vaan on napattu paketti pois ja lyöty vähän hintaa lisää.
Mene, tiedä. Kirjolohesta on aika houkuttelevanhintaisia tarjouksia ollut ihan hiljakkoinkin, ja juuri näistä muoviin pakatuista. Melkein tekisi mieli luottaa vieraassa kaupassa enemmän mokomiin, on kalan iskeminen vakuumiin miten epähienoa hyvänsä. Paketeissa on yleensä hyvin merkitty pakkauspäivät, viimeiset käyttöpäivät sun muut. Jos numerot ovat päin prinkkalaa, niin siinäpä vaan sitten jättää otuksen niille sijoilleen.
Tiskitavaran ikääntyneisyydestä  puhuttiin jo syssymmällä, eikä kai siihen vieläkään ole muuta luottamista kuin kuulla kauppiaan sanaa.
Itselle ei ole sattunut ikinä vastaan vanhentunutta kalaa kaupasta, joten luotto on korkealla.
Joku silti potkii itseään jalkaan tällä. Jos ei suoraan irtomyyntiin tulevaa tavaraa enää kohun jälkeen kierrätetäkään ylen aikaa tiskiin ja takaisin, niin onko tässä nyt jollekin auennut hieno sauma saada jo ikääntyvänoloiset vakuumikalat sitten hyvään hintaan kaupaksi.
***
Maanantai-ilta kului taas Salon valtuustossa. Illan asiat ovat pätkittynä tuolla lehdessä peremmällä, ja puhettahan riitti.
No, tietty paperin- ja numerontäyteiseksikin joku voi tuon ottaa. Toisaalta tuo on näköalapaikka siihen, miten jatkossa ollaan ja touhutaan.
Mene, tiedä onko sattumaa sekään että kielenkannat tuntuivat kokouksen loppua kohti mentäessä vertyvän.
Joku kehui, että kahvitauolla oli jaettu rohkaisua.
***
Eikä kyse ole siitä, että kaupunkia näivetettäisiin.
Tunnelin päässä näkyvää valoa ei säästöjen nimissä sammuteta.
***
Pikkujoulutkin moni ottaa harjoituksen kannalta.
Kuulin tuossa, että jonkun vpk:n kekkereissä oli heti kärkeen ollut alkupaloja, mutta sen verran hyvin ovat hommat hanskassa että ennen pitkää kaikki olivat sammuneet.
***
Heip.


aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: