Skip to main content

Korona pisti kansallispuistonkin kevättä uusiksi

Ilkka Lariola piipahti katsomassa, miten kalamajan sisäpäivitys etenee.  Maanantaina laverin runkoa kokosivat Sami Hänninen ja Ari Oinas. Teijon kansallispuiston toisesta kalamajasta kuului maanantaina remontin ääniä.  Rakennettavana oli uusi laveri ja sen jälkeen aloitettiin uuden keittiön kokoaminen. 

Kansallispuiston yrittäjäksi valittiin maaliskuussa Natura Viva, joka ottaa vastatakseen opastuspalvelut sekä niiden lisäksi muun muassa välinevuokrauksen, tilavaraukset ja kalastuslupien myynnin.
Koronakevät pisti kuviot yrityksenkin puolella uusiksi. Kevät on mennyt remontoiden ja valmistellen, mutta nyt tavoitteena on avata luontotalo kesäkuun alussa, edelleen ohjeistusta noudattaen.
–Haastavaa aikaa. Kuitenkin tulemme ulkopuolelta ja esimerkiksi paikallisia yrittäjiä on voitu tavata aika vähän. Kuitenkin olisi kiva ensimmäisen kerran tavata, kun yhteistyötä halutaan tehdä. Kun on kerran moikattu kasvotusten, on jo helpompi soittaa jostain asiasta seuraavalla kerralla, yrittäjä Ilkka Lariola kuvailee.

Uutta on muuallakin kuin kalamajoissa; luontotalon sisustusta päivitetään, sen kupeella on uusi varasto pyörille ja Metsähallitus sai omana työnään tekemänsä saunaremontin valmiiksi. Myös pitkospuita on uusittu.

 

Natura Viva toimii myös Helsingissä Vuosaaren melontakeskuksessa ja pyörittää Nuuksion kansallispuiston retkeilykeskusta. 
 –Pääkaupunkiseudulla on ollut myös oma miettimisensä.  Yritysten virkistyspäivät ja ulkomaiset ryhmät ovat olleet ihan nollissa, Lariola sanoo. 

Natura Vivasta tulee Teijolle kolmen työntekijän ydinporukka ja kahvilanpidosta neuvotellaan 4H-yrityksen kanssa.   Lariola toteaa, että henkilökohtaisella palvelulla on edelleen tarvetta, mutta joustavuutta on pyritty lisäämään sovelluksilla.  Lariola ottaa esimerkin asuntovaunualueesta: paikan verkkopalvelussa varaava koodin, jonka avulla hän saa auki oman paikkansa sähkötolpan,  tulipa hän sitten aluelle mihin aikaan hyvänsä.

 

Koko juttu 14.5. lehdessä!

Jaa artikkeli: