Skip to main content

Kirakassa riittää joka lajin entraamista

Yksi kausi on takana ja tulevastakin jo aavistus. Kirakan kesäteatteri on kiinnostanut tekijöitä kauempanakin kuin vain eteläisessä Salossa, toteavat Lisamaria Markula, Elina Koskinen, Kimmo Lehto, Jyrki Nurmi ja Sirpa Lindholm.

Kirakan kesäteatterin hallituksen jäsenillä on suu messingillä, kun mennyttä kautta muistellaan. Pekka Töpöhännän seikkailut näki reilut 1800 silmäparia ja rajoitukset antoivat vasta parin viimeisen päivän esityksiin mausteensa.
–Niistä jouduimme käännyttämäänkin ihmisiä ja kyllä sitä kysyttiin, että voisiko vielä järjestää lisänäytöksiä, kertaa Sirpa Lindholm.
Kimmo Lehto miettii, mikä kävijäsaldo normaalikesänä olisikaan ollut.

Ensi kesää kohti katsotaan jo: teatteri avasi viime viikolla ohjaajahaun ja samalla pyydetään ehdotusta näytelmästä.

Vuodet ovat muuttaneet teatterin tekemistä myllylammen rannalla niin, että paikalliset ihmiset ovat kaartissa jostain syystä vähemmistössä. Hallituksen puheenjohtaja Lisamaria Markula toteaa, että teatteri toivottaa ilman muuta tervetulleeksi paikalliset paitsi näyttelemään, myös muihin tehtäviin, joita teatterissa todella riittää. Viime kesän kesätyöntekijöilläkin piti kiirettä erilaisten askareiden parissa.
–Aina on jotain entraamista, tiivistää Kimmo Lehto.

Lisamaria Markula markkinoisi teatteria myös hienolla miljööllä, Elina Koskinen taas yhteishengellä.
–Salon seudun harrastajateatterien joukossa Kirakalla on se maine, että meillä on tosi hyvä henki.

Koko juttu 26.8.lehdessä.

Jaa artikkeli: