Skip to main content

Kesäinen sää potkaisi kylvötyöt käyntiin

Kahdenkymmenen asteen tuntumaan nousseet lämpötilat saivat kylvötöihin vauhtia. Perniössä päästiin pellolle jo ennen pääsiäispäivää.    Melkkilän pelto pölysi tiistaina, kun juurikasta kylvettiin monen traktorin voimin.

– Perjantaina muokattiin ja lauantaina jo kylvettiin. Se tuli yllätyksenä, että päästiin pellolle jo nyt. Viikkoa ennen pääsiäistä ajattelin, että vapun tienoilla pääsisi ehkä aloittamaan, kuvaili Juha Melkkilä tiistain tunnelmia.

– Ehkä viikon verran ollaan edellä normaaliaikataulusta. Viime vuosihan oli poikkeus, kun työt viivästyivät sateiden vuoksi niin pahasti.

Pellot ovat Melkkilän mielestä hyvässä kunnossa.
– Hyvin muokattavaa on, roudastakin on päästy jo eroon. Toisella puolella Perniötä voi tosin olla heikommat olosuhteet.

Tiistaina kylvettiin Heikkiläntien molemmin puolin sokerijuurikasta. Jo sunnuntaina Melkkilä kylvi myös vehnää. ennessä.
Sateettomuus on nyt keskeisin toive viljelyn onnistumisen kannalta.

Salon alueen kasvinviljelyneuvoja Jarmo Pirhonen Pro Agria Farmasta arvelee, että lämpöaallon myötä liikkeelle lähtivät lähinnä sokerijuurikkaan viljelijät.
– Sokerijuurikkaalla on sen verran pitkä kasvukausi, että kannattaa heti aloittaa. Hernettä on varmaan myös jo kylvetty harson alle. Viljojen viljelijöillä ei ehkä ole vielä niin kova kiire pellolle, arvioi Pirhonen.

Jaa artikkeli: