Skip to main content

Kaukassalon kaivoksen turvatoimiin mietitään tehostusta

Särkisalon Kaukassalon vanhassa kaivoksessa sunnuntaina sattunut onnettomuus saattaa aiheuttaa lisätoimia, mitä alueen turvallisuuteen tulee. 
–Varmasti katsomme yhdessä Metsähallituksen kanssa, pitääkö aidan kunnon tarkkailua tehostaa ja rikotut rakenteet on kunnostettava, toteaa Karl Forsström Oy:n toimitusjohtaja Nina Nummentalo.

Sunnuntaina vanhalla kalkkikavoksella sattuneessa onnettomuudessa menehtyi sukeltaja.  Lisäksi toinen sukeltaja joutui sairaalaan painekammiohoitoon.   Menehtynyt sukeltaja oli 38-vuotias mies, joka ei ole salolainen. 

Aluetta hallinnoi nykyään Metsähallitus ja osa siitä on merkitty luonnonsuojelualueeksi. Kaivostoiminnan viimeinen harjoittaja eli Karl Forsström Oy aitasi alueen noin 30 vuotta sitten ja vastaa aidasta edelleen.    Aluetta ympäröi kaksi kierrosta aitaa ja lisäksi on useita kieltomerkkejä.   
–Sellaista aitaa ei varmasti olekaan, josta ei ihminen läpi pääsisi, jos todella haluaa, Nummentalo toteaa. 

Metsähallituksen suunnittelija Mikael Nordström toteaa, että aidatulle ja kieltokyltein varustetulle alueelle ei päädy vahingossa ja sekä hän että Nummentalo toivovat, että paikka ei alkaisi kiinnostaa uteliaita entistä enempää.  

Jaa artikkeli: