Skip to main content

Kanavasilta palvelee perushuolloilla vielä pitkään

Strömman uuden kanavan yli on ajettu kuvan nostosiltaa pitkin yli 50 vuotta ja ajetaan näillä näkymin vielä pitkään.

Strömman kanavan läppäsilta palvelee näillä näkymin vielä pitkään perushuollolla. Isommista töistä lähinnä näkyy tieliikenteessä ylimenolevyjen vaihto, joka on ohjelmassa kesällä.
–Tarkka ajankohta on vielä auki. Arviomme on, että työhön pitää varata viikon päivät, kertoo yksikönpäällikkö Tero Sikiö Väylävirastosta.

Mahdollista on, että työ aiheuttaa viivytyksiä myös tieliikenteeseen. Ylimenolevyt ovat liikkuvan ja kiinteän osan välissä olevia teräksisiä levyjä.
–Ne, jotka kolahtavat kun sillalle ajaa, Tero Sikiö tiivistää.

Sillan rakenteissa tehtiin yleistarkastusmenettelyn mukainen katselmus viime kesänä. Tarkastuksen tulos on nyt selvillä ja sen perusteella sillalla ei ole akuuttia hätää.
–Ei ole mitään sellaista, että ensi viikolla pitäisi pistää toimeksi tai että ollaan jo myöhässä, Sikiö muotoilee.

Tänä tai ensi vuonna sillalla tehdään kuitenkin erikoistarkastus, jonka avulla kerätään lisätietoa tulevaisuutta varten. Tero Sikiö toteaa, että ykköskohteena ovat muutamat betoniosien vauriot ja samalla kiinnitetään huomiota vielä teräsosiin ja vedenohjausrakenteisiin. Hän toteaa, että varsinaiseen isompaan peruskorjaukseen voi olla aikaa vielä viitisentoista vuotta. Silllalla tehdään joka tapauksessa huolto-ohjelman mukaista ylläpitoa ja liikkuvia ja kuluvia osia vaihdetaan aika-ajoin, vaikka tätä ei välttämättä tien tai vesiväylän käyttäjä huomaakaan.

Strömman kanavan läppäsilta valmistui vuonna 1968 ja sen alituskorkeus on 3,5 metriä. Siltaa käytetään kauko-ohjauksella.

Jaa artikkeli: