Skip to main content

Kaikki takaisin mikä vietiinkin

Heippahan hei.
Toimituksessa toivutaan myös lounaisosastolla, myöhemmässä kerrotaan että mistä.
***
Nuohan tietty olivat valtavan huomion kohteena, suuret purjelaivat Turussa. Ihan hyvin ne jokivarressa olivat niiden tuhannen kaljateltan välistä nähtävissä, ja moni olikin itse asiasta kiinnostunut.
No, tapahtuman kautta kulki joku määrä rahaa myös Itämeren suojeluun.  Jossain haastattelussa uumoiltiin, että tapahtuma oli hyvä siinä mielessä, että siinä saatiin laivojen nuorille miehistöillekin kerrottua meren hoidon tärkeydestä ja keinoista.
Muuten hyvä, mutta minä arvelen että se porukka on juuri sitä jolle asiasta ei erikseen tarvitse kertoa vaan se on hallussa muutenkin.  Omaa kieltään arvomaailmasta kertoo varmasti se, että hankkiutuu purjelaivalle hommiin ja ristiin rastiin Itämerta ajelemaan. 
Ikävä kyllä jotain taitaa kertoa sekin, millainen määrä roinaa tapahtuman kävijöiltä puolestaan pitkin jokivartta jäi.  
***
Sellainenkin otsikko, että tämä Veikka Gustafsson on saavuttanut tavoitteensa eli kiivennyt kaikille yli 8000 metrin huipuille.
Näinä lyhytjänteisyyden aikoina on pakko kehua. Tärkeintähän tuo lienee Gustafssonille itselleen, mutta yhtä kaikki sitkeä sissi joka teki minkä oli aikonutkin. Vuosia kului ja rahaa paloi, mutta ei kai se ollut yllätys.
Sikäli mikäli olen perillä asioista, Gustafsson hoitaa myös tämän roskaamisasian oikein; kaikki tulee vuorilta alas mikä on ylös viety, ja kuulemma vähän enempikin.
***
Jotenkin luontoasiaan liittyy sekin, että metka uutuus on tullut markkinoille. Kyyttökarjan maitoa myydään jo kahdessa kauppahallissa Suomessa.  Homman juju on se, että tavara on ns. raakamaitoa, eli sitä ei ole pastöroitu eikä iskukuumennettu.  Tietysti sitä ei tässä direktiivien maassa saa myydä elintarviketiskissä, mutta kun pullon kylkeen kirjoittaa  ”kylpymaitoa” niin ei kun kaupantekoon.
No, kiitos ja ylistys, uteliaita riittää. Tätä kylpymaitoa juoneet nimittäin ovat kehuneet kilvan tavaraa; jopa maitoallergikoille tuote on sopinut juotavaksi.   
Ei tässä suinkaan monopolimeijerien tuotteita auta haukkua, ne ovat tasavarmasti terveellisiä ja turvallisia mutta samalla ollaan taas hilkulla sen suhteen, että liian käsitelty  ei ole hyvästä sekään.   
Tärkeintä tietty on se, että kuuleman mukaan tässä tinkimaitonakin tunnetussa kamassa on vielä maidon makukin tallella, kuin silloin joskus.
Näinköhän tässä olisi sitten tullut kaupan terveellinen kappale elävää lähihistoriaa.  Pitääpä käydä kupillisella.
***
Jotkut ääripäät olivat vastakkain tiistain radiouutisissa,  joissa kerrottiin kuntien sähköisestä laskutuksesta.  Etelässä siihen opetellaan, sitä vastoin Utsjoen kunnanjohtaja myönsi että heillä ei vielä ole tehty asian eteen paljon mitään .
–    Meillä ei ole toimivia nettiyhteyksiä, jotta niitä voisi lähettää ihmisille. Houkuttelevia kirjeitä ja viestejä olemme kyllä saaneet, joissa kerrotaan, miten autuaaksi e-laskutus tekee elämän, totesi Ylen uutisten haastattelema Viljo Pesonen.
Tässä oli jotain mahdottoman riemastuttavaa.  Etelän kasvukeskuksissa luodaan illuusiota siitä, että pitää olla mobiilia sitä ja mokkulan kautta tätä ja langatonta verkkoa koko taloon ja miniläppäriä ja mitä kaikkea.   Moni taapero onkin mennyt lankaan ja vartti erossa kännykästä vastaa teholtaan ihan juurihoitoa.
Samaan aikaan tunnin lentomatkan päässä mutta saman maan rajojen sisällä ei ole sen vertaa puhelinverkkoa, että edes lääkärilaskut niitä pitkin kunnolla kulkisivat.    Olisiko niin, että puuhaa riittää jossain olennaisemmassakin.
***
Tuleva viikonloppu tässä kaupunginosassa tietty on markkinaa täynnä. 
Lienee viikinkikuninkaita  tulossa sinnekin: ohjelman mukaan tapahtumat keskittyvät Markkina- Torin läheisyyteen.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: