Skip to main content

Juhannukseksi myydään possua

Maija Parviainen kävi ostamassa juhannuspöytään uusia perunoita ja tomaatteja. Myyjä Lotta Isaksson odottaa juhannusta edeltävistä päivistä vilkkaita.Olutta, makkaraa, silliä ja uusia perunoita. Niilläkin pärjää, mutta löytyy juhannuspöytään joka vuosi jotain uuttakin.
Perniön K-Supermarketista on tänä vuonna ostettu erityisen paljon possunniskaa eli kassleria sekä tilliä. Kassleria käytetään varsinkin pulled porkin, eli pitkään uunissa kypsyneen, revityn possunlihan valmistukseen.
–Tilliä ostetaan kalaruokiin. Esimerkiksi lohi ei saa loppua kaupasta kesken, kauppias Anette Holappa kertoo juhannuksen suosikkiruoista.
Ruoka on tärkeää isoina juhlapyhinä, kuten jouluna, pääsiäisenä ja juhannuksena. Juhannuksen myyntiluvut ovat hieman suuremmat kuin jouluna.  Jouluna ostetaan perinteisesti suklaata ja kinkkua, mutta juhannuksena ruokapöydästä löytyy uusia trendiruokia.
Kaupasta haetaan yhä enemmän vihanneksia ja kasviksia, vaikka grillin suosikkiruoka on edelleen makkara.
–Asiakkaat haluavat ostaa erityisesti paikallisilta kasvattajilta marjoja ja vihanneksia.
Jotta ruoka ei loppuisi kaupasta kesken, Holappa on varautunut tilaamalla varastot täyteen tavaraa.
–Kauppias syö juhannuksena sitä, mitä jäljelle jää, Holappa nauraa.
S-Marketin pihalla olevan Rantamäen tilan marjakojun edessä käy vilske juhannusviikolla. Maija Parviainen on tullut ostamaan Lotta Isakssonilta ruokaa juhannuspöytään.
Uudet perunat, silli, tilli ja grillimakkara kuuluvat Parviaisen juhannukseen, ja lähiruokaa Parviainen ostaa usein.
–Nämä maistuvat paremmalta kuin kaukaa tuodut, Parviainen perustelee.

Korjaus: Painetussa lehdessä kerroimme, että myyntitilastot ovat juhannuksena joulua pienemmät. Juhannuksena ruokaa myydään joulua enemmän.

Jaa artikkeli: