Skip to main content

Hakusessa uusi oluenvalmistaja

Kesän oluet on keitetty ja pullotettu, syksyllä jatkuu varsinainen valmistaminen, sanoo Pauli Sarelius. Pauli Sarelius katsahtaa käymistankin näyttöön Mathildan Kyläpanimossa; tässä on jäljellä olutta enää murto-osa koko astian tilavuudesta. Vieressä on laatikkokaupalla pulloja valmiiksi pakattuna matkalle kohti kuljetusta.
Kyläpanimon tiloissa on tähän aikaan vuodesta hiljaista; kesän oluet on keitetty ja kesä on ennemminkin myyntiaikaa.

Syksyllä toimintaa jatketaan uusin voimin; yrityksen perustajiin kuuluva ja Kyläpanimolle pitkälti kasvot antanut Tuomo Holm siirtyy sivuun panimon toiminnasta. Hän kertoo keskittyvänsä jatkossa Matildankartanon ja Matildan Kyläleipuri Oy:n kehittämiseen.

Pauli Sarelius on yksi osakkaista ja sanoo, että haettavaksi tulee syksyllä uusi oluenvalmistaja. Hän uskoo tekijän myös löytyvän, ja ammattiosaamista vaaditaan.
–Tekijöissä on valtava skaala. On omaksi ilokseen tekeviä harrastajia ja toisessa päässä elintarvikealan opiskelijoita, joilla on jo se tekninen näkökulma. Tavoite meillä kuitenkin on, että laatu olisi tasainen ja tietty olut tänä vuonna samanmakuista kuin jo kolme vuotta sitten, Sarelius toteaa.

Syksy on oikeaa aikaa uudelle tekijälle sisäänajoon, jos uusia tuotteita halutaan saada markkinoille.
–Uusi tekijä varmasti haluaa jättää ajan kanssa myös oman kädenjälkensä, Sarelius toteaa tuotevalikoimasta.

Kuluva kevät on näkynyt myös Kyläpanimon myynnissä, kun ravintolat ovat olleet kiinni. Sarelius toteaa yrityksen talouden kestävän vaikeankin ajan yli ja kesästä hän odottaa vilkasta.
–Ei ole syytä epäillä, ettei Mathildedalissa olisi yhtä aktiivista kuin viime vuonnakin. Kotimaanmatkailu näyttää vaan lisääntyvän ja meillä on kylässä nyt paljon tekemistä. Mutta on sen eteen tehty pitkään töitäkin, Sarelius sanoo.

Jaa artikkeli: