Skip to main content

1146 kilometriä ja löysät housut

Tänään keskiviikkona Matti Varemäki saapui määränpäähän Kemijärvelle.

Perniönseudun Lehti on seurannut Matti Varemäen pyöräilyä Perniöstä Kemijärvelle. Tänään keskiviikkona Varemäki saapui määränpäähän ötököiden ja myötätuulen vauhdittamana.

– Olisin toivonut vähän kovempaa tuulta, sillä juomataukoja haittasivat mäkäräiset, hyttyset, kärpäset ja paarmat. Muuten matka sujui Ranualta Kemijärvelle hyvin, kun oli tasainen tie.

Vaikka kilometrejä kertyi 1146 tärkeintä Varemäelle on matka. – Kilometrit tulevat siinä sivussa, tärkeintä on se mitä matkalla näkee.

Perille päästyään Varemäki palkitsi itsensä ruhtinaallisella aterialla ajan kanssa. Kolme annosta katosi aterialla jälkiruuan kera, mutta mies voi syödä hyvällä omallatunnolla, sillä housut ovat kuulemma vyötärön kohdalta päässeet löystymään.

– Reissussa on aina epävarmuustekijöitä. Mitä hyvänsä voi sattua, mutta kun kaikki menee hyvin, niin voi olla iloinen. Nyt tuntuu tosi kivalta, kilometrejä tuli 1146 ja se on pisin reitti tähän mennessä. Kyse ei ole kuitenkaan siitä paljonko tulee kilometrejä, vaan matka on tärkein.

Varemäki aikoo nukkua makoisat yöunet junassa ja herätä perinteiselle aamukahville ravintolavaunuun. Kotiin päästyään hän aikoo saunoa.

– Vaimo oli laittanut jo puut saunaan valmiiksi ja sanoi, että ei tarvitse kuin tulitikkua näyttää. Paljon muuta en ajatellut huomenna tehdä.

 

Kurkkaa Facebookista Varemäen video Kemijärveltä.

Jaa artikkeli: