Skip to main content

Yrittäjäpalkinnon saanut Sebastian Westberg aloitti uransa vanhassa kanalassa

Sebastian Westberg rakensi kotitalonsa lähelle hallin, jossa hän voi muun muassa huoltaa ja säilyttää pyöränsä.

Suomen ainoa freestyle motocrossin ammattilainen, Sebastian Westberg, sai yhden pystin lisää hyllyynsä lauantaina, kun Perniön-Särkisalon Yrittäjät palkitsi särkisalolaisen Westbergin kansainvälisestä yrittäjyydestä.
– Yrittäjäpalkinto on hieno juttu. Minun koko yritystoimintani on lähtenyt paikallisten yritysten tuesta. Olen siitä kiitollinen, sillä pieneltä paikkakunnalta on vaikea ponnistaa, Westberg sanoo.

Kansainvälisyyttä hänen Sebfmx Events -yrityksessään riittää. Westberg temppuilee moottoripyörällä lähes joka mantereella. Hän on esiintynyt tänä vuonna useasti Euroopassa, muun muassa Ruotsissa, Ranskassa ja Liettuassa. Ennen joulua matka käy jo neljännen kerran Intiaan.

Myös puolet hänen sosiaalisen median yleisöstään on muualta kuin Suomesta. Westbergin yritystoimintaan kuuluu vahvasti videoiden ja muun sisällön tekeminen someen. Englanninkieliset päivitykset tavoittavat paremmin ihmiset ympäri maailman.

Sebastian Westberg ei silti ole unohtanut juuriaan. Hän järjestää Särkisalossa nuorille ajoleirejä ja kesäisin kansainvälisen Sebfmx Fest Freestyle Motocross -kutsukilpailun.
– Halusin tuoda Särkisaloon kansainvälisen freestyle motocross -kilpailun. Onhan se aika yllättävää, että tämän kokoisessa paikassa voidaan järjestää sellainen. Osa ulkomaalaisista kääntyy hiekkatietä ajaessaan takaisin, koska luulee eksyneensä, Westberg kertoo nauraen.

Vuoden yrittäjäksi Perniön-Särkisalon Yrittäjät nimesivät Jarkko Mäkelän Särkisalon Merihuollosta. Pitkäaikaisesta yhdistyksen jäsenyydestä palkittiin myös kaivinkoneyrittäjä Antti Lehti.
– Huomionosoitus tuntuu hyvältä ja arvostan sitä kovasti, Jarkko Mäkelä sanoo, vaikka toivookin, että palkinnoilla huomioitaisiin enemmän nuoria yrittäjiä.
Mäkelä on aloittanut veneiden huollon ja korjauksen jo vuonna 1994 ja jäänyt sille tielle.
– Tämä on aina tuntunut omalta alalta, ja tällä alueella veneet työllistävät hyvin, Mäkelä sanoo.

Koko juttu 9.11.painetussa ja digilehdessä!

Jaa artikkeli: