Skip to main content

Yksi kuuppa riittää

Tervepä terve. Toimituksen koillisstudion viikkouutiset leikataan tässä seuraavaksi.
***
Tässähän on viime päivät pomputeltu valtiovarainministeri Kulmunin eroa. Tätä luettaessa tiedetään jo, että tehtävään valittiin Vanhanen, yhtä lailla yhden ajolähdön kokenut. Tämä lohduttakoon eroamaan joutunutta; tokko tuossa mikään ovi pysyvästi sulkeutui, jos ala vielä myöhemminkin kiinnostaa.

Luulisi, että aikamiehen valinta sopii ainakin niille höpönassuille, joita naisviisikko ministereitä närästi.
Yhtä kaikki valinta on tehty ja tavallaan hyvä niin: äkkinäinen voisi ajatella, että valtioneuvostollakin on sen verran muuta puuhaa kalenterissa, että mahdottomasti aikaa ei henkilöstövaihdoksien kanssa vehtaamiseen nyt olisi.

No, kohulla on se hyvä puoli, että se kohentaa paljon parjattua rakentamisen laatua.
Nimittäin nythän on niin, että näitä päivänpolttavia asioita seurataan uutismielessä herkeämättä. Tunnetaan käsite ovilive, jossa TV- kamera on asemoituna neuvotteluhuoneen ovelle siltä varalta, että ovi kohta aukeaa ja siitä tulee joku kertomaan päätöksistä.
Ja niin vain on, että ei kehtaa kukaan kohta huonosti maalata ovia, jos pelkona on, että oman käden jälkeä tuntikausia suorassa lähetyksessä näytetään.

Liekö nyt tämänkin viikon oviliveä jossain päin maailmaa telkkarista seurannut joku maalari niska punaisena, mene ja tiedä. Meillä amatööreillähän on torppaa maalatessa punaisena paljon muutakin, viimeksi polvetkin.
***
Sleepy Sleepers aikoinaan lauloi, miten on vain kaksi tapaa keittää kahvia. Yhtä lailla kylillä näkee ainakin kuusitoista tapaa käyttää kasvomaskia. Kokopeittävän lisäksi on havaittu muun muassa nenän vapaaksi jättävä tyyli ja sellainenkin, jossa suojus on leuan peittona.

Metri lisää kumilankoihin ja sama kapine toimii kohta alasuojanakin ja ihan yhtä tehokkaana sellaisena.
***
Ikäväki on ottanut turvaväliasiat vakavissaan. Telkkarissa oli pätkä siitä, miten tangokonkari Eino Grön esiintyi pitkän tauon jälkeen pienelle porukalle.

Ohjelmistossa oli myös laulu nimeltä Viimeisestä illasta. Se, joka alkaa sanoilla “Istuimme kahden tanssilavan luona…”

Ja se on oikein. Yhden lavan luona istumalla tulisi oltua turhan tiuhassa.
***
Valtiontalouteen ja maskeihin liittyy matkailuasiakin. Moni kuuluu purnanneen ihan vakavissaan sitä, että tässä on nyt kesä piloilla kun ei ulkomaille pääse.
Hellanlettas, todetaan toimituksen lakoniaosastolta.

Vaikka ei sillä, ettei lentoyhtiön kulmahuoneessa olisi varmaan aihetta huoleen, jos lentelyllä tienata piti. Vaikka menemään pääsisikin, tohtiiko moni mennä. Sitähän esimerkiksi on jonkin verran puhuttu, miten korona lentokoneessa tarttuu ja miten siltä suojautua. Kotoinen Finnairkin ehti ilmoittaa, että heidän koneisiinsa ei ole juuri asiaa ilman maskia.

Toisaalta tässä voi lohduttaa. Niin kauan asiat ovat tietyssä mielessä hyvin, kun lennolla käytettävä maski ei ole se koneen katosta tippuva versio.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: