Skip to main content

Woodwindsin pitkä tarina päättyy Perniössä

Woodwindsin nimi ehti tulla tutuksi vuosikymmenien aikana Helsingissä ja Perniössäkin liike on toiminut kymmenisen vuotta. Kirkonkylää katseleva Aila Helin toteaa, että jos kauppa olisi käynyt vilkkaammin, liike olisi voinut vielä jonkin aikaa jatkuakin.

Kappale suomalaisten soitinliikkeiden historiaa päättyy Perniössä näillä näkymin tulevana syksynä, kun Woodwindsin pieni myymälä sulkee ovensa.

Matti ja Aila Helin perustivat vuonna 1978 Woodwindsin alun perin Helsingin Punavuoreen. Matti Helin oli paitsi yrittäjä, myös muusikko ja Sibelius-Akatemian opettaja. Liikkeen valikoimissa olivat niin puupuhaltimet kuin jousisoittimetkin, samoin niiden huoltopalvelut.
–Soittimia tuli huoltoon postitse halki maan, muistelee Aila Helin.

Vuonna 2013 nimi ilmestyi Perniön katukuvaan.
Helinit olivat muuttaneet aiemmin seudulle ja avasivat Perniössä sivuliikkeen, minkä palvelut olivat niin ikään soitinmyyntiä ja -huoltoa.

Matti Helin menehtyi äkillisesti vuonna 2020, jonka jälkeen Aila Helin on jatkanut liikkeenpitoa, mutta ei enää huoltotoimintaa.
Nyt tarina on kuitenkin tulossa loppuunsa. Aila Helin uumoilee, että liike sulkee ovensa viimeisen kerran kesän jälkeen.
–Jos tässä olisi ollut vilkkaampaa, olisin voinut päättää toisinkin. Seudulla kyllä on soittajia, mutta ehkä emme ole osanneet markkinoida itseämme, Helin miettii.

Yrityksen varastossa on viuluja ja alttoviuluja sekä puupuhaltimia. Helin toteaa, että toiminta jatkuu verkkokauppana vielä niin kauan, että varasto on myyty.

Woodwindsin ikkuna on tulevaisuudessa yksi tyhjä ruutu lisää Perniön kirkonkylässä. Katutason liiketiloja on parhaillaan tyhjänä useita; muun muassa Haarlantien kulmassa odottaa käyttäjää kaksi vierekkäistä huoneistoa, Osuuspankin liiiketalon sisäpihalla kaksi. Yrityksiä on myös muuttanut: parturi-kampaamo Staili muutti Haarlantien yli, keittiökalusteita myyvä Zacus siirtyi kirjaston naapurista Haarlantien varteen.

Entisen kalustemyymälän ikkunoihin on vedetty huoneiston omistavan luonnonkosmetiikkayritys Saaren taian teipit.
Toimitusjohtaja Veera Amnelin-Kylämäki kertoo, että yrityksellä ei ole tällä hetkellä erityisiä suunnitelmia tilan suhteen: sinne ei olla siirtämässä esimerkiksi alakerran myymälää. Tila palvelee parhaillaan varastona.

 

Jaa artikkeli: